Innovative Medicines Initiative (IMI)

Het Innovative Medicines Initiative (IMI) is een samenwerkingsverband tussen de Europese Unie (EU) en de Europese farmaceutische industrie. Het initiatief heeft als doel om de gezondheid en het welzijn van de Europese burgers te verbeteren. IMI faciliteert samenwerking tussen industrie, universiteiten, biotechbedrijven, regelgevers, patiëntenorganisaties en NGO’s.

Projecten gericht op het oplossen van knelpunten binnen het huidige proces van geneesmiddelenontwikkeling komen in aanmerking voor subsidie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verkrijgen van nieuwe wetenschappelijke inzichten of het beschikbaar stellen van benodigde middelen. Met een budget van wel € 5.3 miljard (deels gefinancierd vanuit Horizon 2020) staat IMI bekend als het grootste biofarmaceutische samenwerkingsverband tussen publieke en private organisaties!

Overleg met een expert
Of bel direct naar: 088 495 20 00

IMI | call 23

De onderwerpen voor call 23 zijn hieronder kort weergegeven:

  1. Terugkerende klinische data trial om deelnemers met een framework dat aan de GDPR richtlijnen voldoet te onderzoeken.
  2. Modelleren van de impact van monoklonale antilichamen en vaccins op de vermindering van antimicrobiële resistentie.
  3. Een platform voor het ontdekken en valideren van biomarkers die medicijnontwikkeling voor neurodegeneratieve ziekten mogelijk maken.
  4. Optimale behandeling van patiënten met solide tumoren in Europa via Artificial Intelligence.
  5. Het versnellen van de diagnose van zeldzame ziekten bij pasgeborenen via genetische screening en digitale technologie.
  6. Modelleren van factoren die therapietrouw bij patiënten beïnvloeden.

Lees hier meer over de inhoud van deze calls.

IMI call 23 is een standaard, two-stage call. De deadline voor fase 1 van call 23 sloot op 29 september 2020. Fase 2 sluit op 17 maart 2021.

Meer informatie over IMI?

Wilt u graag meer weten over call 23? Of wilt u op de hoogte blijven van mogelijk nieuwe IMI calls? Neem gerust contact op via onderstaand formulier.

Overleg met een expert
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Contact

Benieuwd naar de mogelijkheden vanuit IMI voor uw organisatie? Neem contact op!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00