Uitslag derde ronde Woningbouwimpuls bekend: 44.000 nieuwbouwwoningen

Tot en met 17 september 2021 konden gemeenten een aanvraag indienen voor de derde ronde van de Woningbouwimpuls. De regeling, die bijdraagt aan de versnelling van betaalbare woningen, bleek opnieuw weer zeer populair! Lees hieronder de uitslag van de derde ronde:

De cijfers van de derde ronde

In totaal dienden 65 gemeenten een aanvraag in. Hiervan zijn 36 aanvragen gehonoreerd met een totaal publiek tekort van circa € 463 miljoen. Met dit bedrag kunnen de komende jaren 44.277 nieuwbouwwoningen worden gerealiseerd. Met name gemeenten in Midden-Nederland kregen positief bericht. Daarnaast ontvangen ook de gemeenten in Groningen en Assen in het hoge noorden en Eindhoven en Deurne in het zuiden een toekenning.

woningbouwimpuls afbeelding

Bron: Rijksoverheid

Nieuwe ronde woningbouwimpuls in 2022

Op Prinsjesdag werd al bekend dat het kabinet nog eens € 1 miljard uittrekt voor de versnelling van betaalbare woningen. In november kondigde demissionair minister Ollongren aan dat er een vierde ronde van de woningbouwimpuls komt en dat het kabinet hier € 250 miljoen voor beschikbaar stelt. Gemeenten krijgen hiermee in 2022 opnieuw de kans om een aanvraag in te dienen. Wanneer het aanvraagloket wordt geopend, is nog niet bekend.

Ondersteuning van Hezelburcht

Met de bekendmaking van deze uitslag is gebleken dat Hezelburcht in de derde ronde succesvol ondersteuning heeft geboden aan een van de gemeenten bij het aanvragen van de Woningbouwimpuls. Binnenkort hopen wij hier meer over te kunnen delen!

Heeft uw gemeente deze ronde gemist en kan deze in 2022 wel ondersteuning gebruiken bij het aanvragen van Woningbouwimpuls-subsidie? Neem dan contact op en verken vrijblijvend de mogelijkheden met onze specialisten.

Plan een vrijblijvende kennismaking in
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Woningbouwimpuls
Gerelateerde subsidie Woningbouwimpuls
De zesde ronde van de subsidie Woningbouwimpuls gaat 18 december 2023 open voor aanvragen. Deze subs...Lees verder

contact

Wilt u alvast de mogelijkheden verkennen van de aankomende ronde in 2022? Neem dan contact met ons op!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00