Woningbouwimpuls

Door een stijging in vraag en achterblijven van bouw is er in Nederland een tekort aan betaalbare en geschikte woningen ontstaan. U kunt als gemeente de regeling Woningbouwimpuls 2020 aanvragen voor woningbouwprojecten die dit tekort oplossen. De tweede openstelling van Woningbouwimpuls is van 26 oktober 2020 tot en met 23 november 2020 open.

Voorwaarden Woningbouwimpuls

Om in aanmerking te komen voor subsidie vanuit Woningbouwimpuls, moet uw project voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • In het projectgebied worden minimaal 500 woningen toegevoegd.
  • Het project is nog niet begonnen.
  • De bouw van de eerste woningen start binnen 3 jaar en de bouw van de laatste woningen start binnen 10 jaar na moment van toekenning.
  • Het project moet aantoonbaar een publiek financieel tekort hebben. De subsidie is maximaal 50% voor dekking van dit publieke tekort, medeoverheden moeten het resterende tekort dekken.
  • Minimaal 50% van de woningen zijn betaalbare woningen, zoals sociale huurwoningen of huurwoningen met een huurprijs van maximaal € 1.000,- per maand of lager.

Tweede openstelling en budget Woningbouwimpuls 2020

De subsidie is beschikbaar tot en met 31 december 2023. Er is een budget van € 1 miljard. Ieder jaar worden er meerdere tranches opengesteld. De eerste openstelling had een budget van € 347,5 miljoen. De tweede tranche is open vanaf 26 oktober 2020 tot en met 23 november 2020 en heeft een budget van € 225 miljoen!

Hezelburcht ondersteunt gemeenten

Heeft u vragen over de regeling Woningbouwimpuls? Of heeft uw gemeente hulp nodig bij het opstellen van een kansrijke aanvraag? Onze specialisten hebben ruime ervaring in subsidies voor gemeenten. Neem contact op voor vrijblijvend advies!

Persoonlijk advies?
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Wilt u meer weten over de Woningbouwimpuls? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00