Woningbouwimpuls

Voor wie?

Gemeenten

Budget

€ 1 miljard

Subsidie aanvragen?

Vanaf 18 december 2023

Advies over deze subsidie

De zesde ronde van de subsidie Woningbouwimpuls gaat 18 december 2023 open voor aanvragen. Deze subsidie draagt bij aan de bouw van woningen in Nederland, door een stijging in vraag is er namelijk een tekort aan betaalbare en geschikte woningen. Gemeenten kunnen de subsidie Woningbouwimpuls aanvragen voor woningbouwprojecten in hun gemeente. Er is in totaal € 300 miljoen beschikbaar voor deze zesde ronde.

Welke projecten komen in aanmerking voor Woningbouwimpuls?

Om in aanmerking te komen voor subsidie vanuit Woningbouwimpuls, moet uw project voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • In het projectgebied worden minimaal 200 woningen toegevoegd.
  • Het project is nog niet begonnen.
  • De bouw van de eerste woningen start binnen 3 jaar en de bouw van de laatste woningen start binnen 10 jaar na moment van toekenning.
  • Het project moet aantoonbaar een publiek financieel tekort hebben. De subsidie is maximaal 50% voor dekking van dit publieke tekort, medeoverheden moeten het resterende tekort dekken.
  • Minimaal 50% van de woningen zijn betaalbare woningen, zoals sociale huurwoningen of huurwoningen met een huurprijs van maximaal € 1.000,- per maand of lager.

Woningbouwimpuls aanvragen

De subsidie is beschikbaar tot en met 12 februari 2024. Er is een totaalbudget van € 1 miljard. Ieder jaar worden er meerdere tranches opengesteld. De eerste vijf rondes zijn al gesloten. De eerstvolgende ronde, ronde zes, heeft een budget van € 300 miljoen en is vanaf 18 december 2023 tot 12 februari 2024 open voor aanvragen.

Hezelburcht ondersteunt gemeenten met succes

Heeft u vragen over de regeling Woningbouwimpuls? Of bent u op zoek naar vergelijkbare subsidiemogelijkheden en heeft uw gemeente hulp nodig bij het opstellen van een kansrijke aanvraag? Onze specialisten hebben ruime ervaring in Woningbouwimpuls aanvragen voor gemeenten. Zo hebben we in de vierde tranche van de Woningbouwimpuls met succes subsidie aangevraagd voor 345 woningen in gemeente Beuningen en voor 1.300 woningen in gemeente Wijchen. Neem contact op via 088 495 20 00 of info@hezelburcht.com voor vrijblijvend advies!

contact

Wilt u meer weten over de Woningbouwimpuls? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek! Bel direct naar 088 495 20 00 of laat uw gegevens achter via onderstaand formulier: