Woningbouwimpuls

Voor wie?

Gemeenten

Budget

€ 1 miljard

Subsidie aanvragen?

Van 19 augustus tot en met 25 september 2022

Advies over deze subsidie

Door een stijging in vraag en achterblijven van bouw is er in Nederland een tekort aan betaalbare en geschikte woningen ontstaan. Daarom kunnen gemeenten de subsidie Woningbouwimpuls aanvragen voor woningbouwprojecten die dit tekort oplossen. De regeling is momenteel gesloten. Houd deze pagina goed in de gaten wat betreft mogelijke toekomstige openstellingen.

Voorwaarden Woningbouwimpuls

Om in aanmerking te komen voor subsidie vanuit Woningbouwimpuls, moet uw project voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • In het projectgebied worden minimaal 500 woningen toegevoegd.
  • Het project is nog niet begonnen.
  • De bouw van de eerste woningen start binnen 3 jaar en de bouw van de laatste woningen start binnen 10 jaar na moment van toekenning.
  • Het project moet aantoonbaar een publiek financieel tekort hebben. De subsidie is maximaal 50% voor dekking van dit publieke tekort, medeoverheden moeten het resterende tekort dekken.
  • Minimaal 50% van de woningen zijn betaalbare woningen, zoals sociale huurwoningen of huurwoningen met een huurprijs van maximaal € 1.000,- per maand of lager.

Woningbouwimpuls aanvragen

De subsidie is beschikbaar tot en met 31 december 2023. Er is een totaalbudget van € 1 miljard. Ieder jaar worden er meerdere tranches opengesteld. De eerste openstelling had een budget van € 347,5 miljoen. De tweede tranche had een budget van € 225 miljoen. De derde tranche sloot op 17 september 2021. Het totale budget voor deze tranche was € 250 miljoen. De vierde tranche gaat open op 19 augustus en sluit op 25 september 2022 en heeft een budget van € 300 miljoen. Houd deze pagina in de gaten wat betreft mogelijke toekomstige openstellingen.

Hezelburcht ondersteunt gemeenten

Heeft u vragen over de regeling Woningbouwimpuls? Of bent u op zoek naar vergelijkbare subsidiemogelijkheden en heeft uw gemeente hulp nodig bij het opstellen van een kansrijke aanvraag? Onze specialisten hebben ruime ervaring in subsidies voor gemeenten. Neem contact op via 088 495 20 00 of info@hezelburcht.com
voor vrijblijvend advies!

contact

Wilt u meer weten over de Woningbouwimpuls? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek! Bel direct naar 088 495 20 00 of laat uw gegevens achter via onderstaand formulier: