Zesde ronde Woningbouwimpuls levert 28.828 nieuwe woningen op

De zesde ronde van de Woningbouwimpuls heeft een recordaantal aanvragen opgeleverd voor nieuwbouwprojecten door het hele land. 75 projecten uit 60 verschillende gemeenten dienden een aanvraag in. Hiervan krijgen 48 projecten uit 39 gemeenten een bijdrage van in totaal € 177 miljoen. Dit levert uiteindelijk 28.828 nieuwe woningen op. 72% hiervan betreft woningen in de sociale huursector, middenhuur en betaalbare koopwoningen voor starters en mensen met lage- en middeninkomens.

Woningbouwimpuls ook voor leefbaarheid in kleinere dorpen en steden

De Woningbouwumpuls draagt bij aan uiteenlopende projecten: van grootschalige woningbouwlocaties in grote steden tot kleinere uitbreidingen in dorpen en overige steden. In totaal gingen 38 aanvragen over projecten met minder dan 500 woningen. Hiervan zijn er 27 toegekend, waarvan 75% betaalbare nieuwbouw betreft voor starters en middeninkomens. De Woningbouwimpuls draagt zo ook bij aan de leefbaarheid in kleinere dorpen en steden.

Woningbouwimpuls-succes met Hezelburcht

Hezelburcht mocht in de zesde Woningbouwimpuls ronde de gemeenten Horst aan de Maas, Oude IJsselstreek en Westervoort ondersteunen met een aanvraag. Alle drie de projecten zijn positief beoordeeld en ontvangen een toekenning voor de realisatie van in totaal 1.423 nieuwbouwwoningen. Om de bouw te versnellen verstrekt ook Provincie Gelderland subsidie voor een deel van de cofinanciering voor gemeenten Oude IJsselstreek en Westervoort. Dit betekent wederom een succesvolle aanvraagronde voor Hezelburcht. Daar zijn we trots op!

Subsidieondersteuning voor gemeenten en woningcorporaties

Onze specialisten hebben veel ervaring met verschillende subsidieregelingen die de bouw van (betaalbare) woningen mogelijk maken. Bent u als gemeente of woningcorporatie benieuwd naar de subsidiekansen voor uw opgave? Neem contact op en verken de mogelijkheden.

Plan een kennismaking

Contact

Wilt u meer weten over de Woningbouwimpuls of bent u benieuwd naar andere subsidiekansen voor uw gemeente? Neem contact op:

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00