De Woonschakel

De Woonschakel is een woningcorporatie die zich bezighoudt met de verhuur, de bouw en het onderhoud van betaalbare huurwoningen. Verspreid over regio West-Friesland bezit De Woonschakel circa 6.000 huurwoningen. Daarnaast heeft de woningcorporatie een aantal zorgcomplexen in haar beheer.

Energielabel A in 2030 voor sociale huurwoningen

De Woonschakel heeft verduurzaming van huurwoningen hoog op de prioriteitenlijst staan en richt haar pijlen daarom op het verbeteren van de energieprestaties van de woningen. De doelstelling is dat alle woningen van de woningcorporatie in 2030 over Energielabel A beschikken.

Door gebruik te maken van fiscaal voordeel vanuit de regeling RVV Verduurzaming (Regeling Vermindering Verhuurderheffing Verduurzaming*) wordt deze ambitie gestimuleerd en financieel aantrekkelijker gemaakt.

Succesvol RVV Verduurzaming aangevraagd

Hezelburcht begeleidde De Woonschakel bij het aanvragen van fiscaal voordeel vanuit de RVV Verduurzaming.

Wij hebben de betaalbaarheid van huurwoningen hoog op de agenda staan. Het verduurzamen van de woningen draagt hieraan bij in de vorm van lagere woonlasten doordat wij de kosten niet doorberekenen aan de huurders. Wij realiseren onze duurzaamheidsdoestellingen en de huurders hebben lagere energielasten. Met een huidig gemiddeld energielabel B zijn wij goed op weg, mede door de samenwerking met professionele partners met verstand van zaken. Om de subsidiekansen voor de energetische maatregelen optimaal te benutten hebben wij daarom Hezelburcht ingeschakeld. In het voorjaar van 2019 heeft Hezelburcht ons ondersteund bij succesvolle RVV Verduurzaming aanvragen voor 104 sociale huurwoningen. Dit brengt onze doelstelling op het gebied van verduurzaming een stap dichterbij. - Stefan Groot

Interesse in RVV Verduurzaming?

Bij het treffen van duurzaamheidsmaatregelen in sociale huurwoningen met een huurprijs lager dan de liberalisatiegrens, kunnen corporaties met meer dan vijftig huurwoningen gebruik maken van de RVV Verduurzaming. Dit is een fiscale regeling, die een vermindering van de verhuurderheffing oplevert. De heffingsvermindering bedraagt minimaal € 3.000,- en maximaal € 10.000,-. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van de verbetering van de Energie-Index en de investering per woning.

*De renovatie moet starten vanaf 2019 en moet binnen 3 jaar klaar zijn. De Energie-Index dient minimaal drie stappen vooruit te gaan en minimaal te resulteren in Energielabel B.

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00