RVV Verduurzaming

Voor wie?

Woningcorporaties en belastingplichtige verhuurders

Voor wat?

Verduurzaming van huurwoningen

Budget 2022

€ 104 miljoen

Openstelling

Momenteel gesloten

Gaat u als woningcorporatie of belastingplichtige verhuurder investeren in de verduurzaming van huurwoningen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een fiscale korting vanuit de Regeling Vermindering Verhuurderheffing Verduurzaming.

Speerpunten van RVV Verduurzaming

Centraal staat het verbeteren van de energieprestaties van een huurwoning. Hierbij moet de Energie-Index minimaal drie (label)stappen verbeteren. Let op: er geldt een minimumniveau op de Energie-Index van 1,4 (energielabel B), in lijn met de doelstellingen van het Energieakkoord.

Voorwaarden subsidieregeling

  • U bent belastingplichtig voor de verhuurderheffing.
  • U verbetert de woningen energetisch met ten minste 3 stappen in de energielabelklasse van de NTA 8800.
  • Uw woningen krijgen allemaal een energielabelklasse B of hoger.
  • De renovatiewerkzaamheden zijn binnen 3 jaar na de aanvraag afgerond en de woningen als gerealiseerde investering zijn aangemeld.
  • Verhuurders met meer dan 50 sociale huurwoningen, met een huurprijs niet hoger dan de liberalisatiegrens, komen in aanmerking voor deze regeling. De hoogte van de vermindering op de verhuurderheffing is afhankelijk van de hoogte van de investering per woning en de verbetering in labelstappen. De heffingsvermindering bedraagt minimaal € 3.000,- en maximaal € 10.000,-.

Budgetten voor RVV Verduurzaming

  • 2021: € 150 miljoen
  • Vanaf 2022: structureel € 104 miljoen

RVV De Woonschakel

RVV Verduurzaming aanvragen

RVV Verduurzaming was vanaf 1 juli tot en met 1 oktober 2021 open voor aanvragen. Houd deze pagina in de gaten of schrijf u in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van toekomstige openstellingen!

Wilt u meer informatie over deze regeling of andere mogelijkheden verkennen? Neem contact op, onze specialisten adviseren u graag!

Neem contact op voor een kennismaking!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Benieuwd of u in aanmerking komt voor RVV korting?  Neem contact op, onze specialisten staan u graag te woord. Vul onderstaand formulier in of bel direct naar: 088 495 20 00

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden van RVV Verduurzaming

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00