RVV Verduurzaming

Voor wie?

Woningcorporaties en belastingplichtige verhuurders

Voor wat?

Verduurzaming van huurwoningen

Advies over deze subsidie

Gaat u als woningcorporatie of belastingplichtige verhuurder investeren in de verduurzaming van huurwoningen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een fiscale korting vanuit de Regeling Vermindering Verhuurderheffing Verduurzaming.

De verhuurderheffing is afgeschaft per 1 januari 2023. Daarmee is deze subsidieregeling overbodig geworden en afgeschaft.

Speerpunten van RVV Verduurzaming

Centraal staat het verbeteren van de energieprestaties van een huurwoning. Hierbij moet de Energie-Index minimaal drie (label)stappen verbeteren. Let op: er geldt een minimumniveau op de Energie-Index van 1,4 (energielabel B), in lijn met de doelstellingen van het Energieakkoord.

Voorwaarden subsidieregeling

  • U bent belastingplichtig voor de verhuurderheffing.
  • U verbetert de woningen energetisch met ten minste 3 stappen in de energielabelklasse van de NTA 8800.
  • Uw woningen krijgen allemaal een energielabelklasse B of hoger.
  • De renovatiewerkzaamheden zijn binnen 3 jaar na de aanvraag afgerond en de woningen als gerealiseerde investering zijn aangemeld.
  • Verhuurders met meer dan 50 sociale huurwoningen, met een huurprijs niet hoger dan de liberalisatiegrens, komen in aanmerking voor deze regeling. De hoogte van de vermindering op de verhuurderheffing is afhankelijk van de hoogte van de investering per woning en de verbetering in labelstappen. De heffingsvermindering bedraagt minimaal € 3.000,- en maximaal € 10.000,-.

Budgetten voor RVV Verduurzaming

  • 2021: € 150 miljoen
  • Vanaf 2022: structureel € 104 miljoen

RVV De Woonschakel

RVV Verduurzaming aanvragen

Wilt u meer informatie over deze regeling of wilt u graag vergelijkbare subsidiemogelijkheden verkennen? Neem contact op via 088 495 20 00 of info@hezelburcht.com, onze specialisten adviseren u graag!

gerelateerd aan deze subsidie

contact

Benieuwd of u in aanmerking komt voor RVV korting?  Neem contact op, onze specialisten staan u graag te woord. Vul onderstaand formulier in of bel direct naar 088 495 20 00.