Toekomstbestendig ondernemen: word een lerende organisatie

De coronacrisis heeft ons laten inzien: een moderne organisatiecultuur zorgt ervoor dat uw organisatie minimale risico’s loopt en toekomstbestendig is. Bij veel bedrijven zijn afdelingen volledig stil komen te liggen, hoe mooi zou het dan zijn als deze medewerkers toch andere activiteiten kunnen uitvoeren? Word daarom een lerende organisatie en wees in staat om aan te passen aan een veranderende omgeving!

Uw medewerkers zijn essentieel voor het succes van uw bedrijf. Hezelburcht adviseert daarom: investeer op strategische wijze in de ontwikkeling en scholing van uw medewerkers. Niet gemakkelijk, maar door slim gebruik te maken van subsidies als de Stimuleringsregeling Leren en Ontwikkelen is er van alles mogelijk! Hezelburcht licht toe.

Een leven lang ontwikkelen met SLIM

Met name bij mkb’ers kan het faciliteren van leer- en ontwikkelmogelijkheden erbij inschieten. Er is bijvoorbeeld minder tijd, geld of kennis ter beschikking dan bij grote bedrijven. De SLIM subsidie Leuk feitje: wij maken zelf ook gebruik van de SLIM subsidie voor het oprichten van een eigen Hezelburcht Grant Academy! geeft deze mkb’ers een financiële impuls! Individuele mkb-ondernemingen kunnen vanaf 1 september t/m 30 september 2020 weer een aanvraag indienen. Per aanvraag kunt u maximaal € 24.999,- aan subsidie ontvangen waarmee u kunt investeren in het creëren van een leerrijke werkomgeving. Laat deze kans niet onbenut! Benieuwd welk project binnen uw organisatie geschikt is en in aanmerking komt? Onze specialisten staan u graag te woord in een vrijblijvende kennismaking.

Andere initiatieven voor scholing en ontwikkeling

Naast de SLIM-regeling zijn er nog veel meer regelingen die menselijk kapitaal, scholing en ontwikkeling stimuleren. Dit aanbod kan overweldigend zijn. Daarom dat wij een aantal van de belangrijkste regelingen voor u op een rijtje hebben gezet:

MKB Idee

Met MKB Idee kunt u belemmeringen die u ervaart bij het verbeteren van kennis en vaardigheden van uw personeel op lossen. Binnen deze regeling draait het met name om interne knelpunten. De subsidie bedraagt maar liefst 100% van de subsidiabele kosten en kan oplopen tot € 200.000,-. Aanvragen van MKB Idee kan van 20 oktober t/m 19 januari 2020.

NL Leert Door

Deze regeling is ontstaan uit de NOW 2.0-regeling. Werkgevers die NOW 2.0 hebben aangevraagd zijn verplicht werknemers te stimuleren om aan scholing te doen. Het kabinet heeft daarom NL Leert Door geïntroduceerd. Met een budget van € 50 miljoen stimuleert de regeling iedereen tot de pensioengerechtigde leeftijd (werkzoekenden, werknemers, zzp’ers, flexwerkers, ondernemers) om gratis ontwikkeladvies aan te vragen bij gekwalificeerde loopbaanadviseurs. 100% van de adviseurskosten worden gesubsidieerd tot € 700,- per ontwikkeladvies. Aanvragen kan al sinds 1 augustus 2020.

Subsidieregeling duurzame inzetbaarheid en eerder uittreden

Vanuit deze tijdelijke regeling kunt u subsidie aanvragen voor onder andere het duurzaam inzetbaar houden van werkenden en het faciliteren van langer doorwerken. Hiervoor wordt een budget van ruim € 1 miljard beschikbaar gesteld! Naar verwachting zal de regeling medio juni 2021 open gaan. Blijf op de hoogte door u in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

Europees Sociaal Fonds+ (ESF+)

In de periode 2021-2027 zal er vanuit het programma ESF+ focus komen te liggen op onder andere het tegengaan van werkloosheid onder kwetsbare groepen. Er zullen mogelijkheden worden geboden om te investeren in onderwijs en opleiding.

Voucherregelingen

Tot slot zijn er veel (provinciale) voucherregelingen waar u gebruik van kunt maken. Bijvoorbeeld de Groeiversneller voor Gelderse mkb’ers, hiermee krijgen bedrijven feedback op hun groeiplan (gericht op werkgelegenheid) en winnen ze kennis en inzicht in. U kunt kennis en advies inwinnen tot max. € 10.000,-. Benieuwd naar welke voucherregelingen er in uw regio beschikbaar zijn? Neem contact op voor meer informatie. Onze specialisten staan u graag te woord.

Word een lerende organisatie: ontdek de mogelijkheden

Wilt u ook een lerende organisatie worden? Neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking, onze specialisten verkennen graag de mogelijkheden.

Spar met een specialist!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Contact

Investeer voordelig in ontwikkeling en scholing van medewerkers en word een lerende organisatie! Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00