Stimuleringsregeling Leren en ontwikkelen (SLIM-regeling)

Budget 2021

€ 48 miljoen

Voor wie?

  • Individuele mkb’ers
  • Samenwerkingsverbanden
  • Grootbedrijven in de landbouw-, horeca- en recreatiesector

Aanvragen?

Momenteel gesloten voor aanvragen.

Gaat u als mkb’er investeren in de leercurve en ontwikkeling van medewerkers? Of bent u als grootbedrijf binnen de landbouw-, horeca- of recreatiesector bezig met het versterken van de leercultuur binnen uw organisatie? Maak dan slim gebruik van SLIM-subsidie! In totaal is er in 2021 € 48 miljoen subsidie beschikbaar voor verschillende initiatieven gericht op het stimuleren van leren en ontwikkelen.

Persoonlijk advies?
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Subsidie voor leren en ontwikkelen: 4 pijlers

De SLIM-subsidie is bedoeld voor projecten die zich richten op een leven lang ontwikkelen. Een project dient zich te richten op één van de volgende vier pijlers:

1. Het toetsen van uw onderneming op opleiding- en ontwikkelbehoeften

Als ondernemer schakelt u een externe adviseur in om uw bedrijf te laten toetsen en een opleidings- of ontwikkelplan te maken.

2. Het verkrijgen van loopbaan- of ontwikkeladviezen voor werknemers

Met behulp van een traject tussen uw medewerkers en een zelfgekozen loopbaanadviseur voorziet u uw medewerkers van loopbaan- of ontwikkeladvies waarmee zie actief nadenken over hun toekomst.

3. Ontwikkeling en implementatie van ontwikkel- en opleidingsmethoden

U gaat aan de slag met een nieuw systeem van periodieke ontwikkelgesprekken, het aansluiten bij of oprichten van een bedrijfsschool of het creëren van een leerrijke werkomgeving (bijvoorbeeld met een e-learning programma of een kennis- en leerportaal). Let op: opleidingskosten zijn niet subsidiabel.

4. Het aanbieden van praktijkleerplaatsen in de derde leerweg

Als werkgever biedt u een praktijkleerplaats voor een mbo-opleiding in de derde leerweg. Het betreft een maatwerktraject voor volwassenen met werkervaring, werkzoekenden of werknemers die een carrièreswitch willen maken.

Persoonlijk advies?
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Voor wie is de SLIM subsidie?

Alle mkb’ers kunnen SLIM-subsidie aanvragen. De subsidie kan zowel individueel als in samenwerkingsverband worden aangevraagd door ondernemers. Tevens wordt er budget vrijgemaakt voor grootbedrijven in de landbouw, horeca en de recreatiesector. Voor deze sectoren kan het namelijk ook een uitdaging zijn om een leerrijke werkomgevingen te creëren. Grootbedrijven binnen deze drie sectoren kunnen dus ook SLIM subsidie aanvragen.

Budget en subsidiebijdrage

De overheid stelt € 48 miljoen per jaar ter beschikking voor de SLIM-regeling in de periode 2020-2022. Als ondernemer ontvangt u per aanvraag maximaal € 24.999,- aan subsidie. Indien de subsidie in samenwerkingsverband wordt aangevraagd, geldt er een maximale subsidiebijdrage tot € 500.000,-.

Subsidiebedrag (max)SubsidiepercentageSubsidieplafond
Individuele mkb-onderneming€ 24.999Klein mkb 80%

Middelgroot mkb 60%

€ 29,5 miljoen
Samenwerkingsverband€ 500.000 per project (max € 200.000,- per deelnemende onderneming)60%€ 17,5 miljoen
Grootbedrijf – horeca & recreatie€ 200.00060%€ 1,2 miljoen
Grootbedrijf – landbouw€ 20.00060%

Hulp bij aanvragen?

De regeling is momenteel gesloten. Houd deze pagina goed in de gaten voor nieuwe openstellingen of schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Wenst u meer informatie of wilt u de mogelijkheden van andere, soortgelijke regelingen verkennen? Neem contact op. Onze SLIM-specialisten adviseren u vrijblijvend.

Persoonlijk advies?
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Contact

Benieuwd naar de mogelijkheden van SLIM-subsidie voor uw organisatie? We informeren u graag! Vul onderstaand formulier in of bel naar 088 495 20 00.

Spar met een specialist

& ontdek de mogelijkheden van de SLIM-regeling

?

Laat uw gegevens achter

Of bel direct naar: 088 495 20 00