STEPS-Voucher nu beschikbaar voor e-opslagoplossingen

Vanaf 11 januari kunnen mkb’ers een aanvraag indienen voor het Storage of Energy and Power Systems (STEPS) programma. Het programma biedt ondernemers de mogelijkheid hun energieopslagproducten dichter bij de markt te brengen door onder andere het faciliteren van zogeheten fieldlabs, ofwel testomgevingen. Benieuwd naar wat STEPS inhoudt? Hezelburcht legt het verder uit.

Het doel van STEPS

STEPS biedt ondersteuning bij het op de markt brengen van oplossingen voor energieopslag. Dit gebeurt door middel van het samenbrengen van de ontwikkelaars van energieopslagproducten met de opwek/distributie van elektriciteit in testomgevingen (field labs). Dit stimuleert niet alleen de samenwerking en het concurrentievermogen, maar biedt STEPS mkb’ers ook de mogelijkheid hun innovaties verder op te schalen en door te laten groeien binnen de elektriciteitsmarkten in Noordwest Europa.

Samenwerking met Europese partners

Het programma is onderdeel van het overkoepelende Interreg Noord West Europa ( Interreg NWE). Transnationale samenwerking tussen mkb’ers uit partnerlanden is hierbij van groot belang. Middels het stimuleren van energie innovaties hoopt Noordwest-Europa wereldwijd een prominente positie te bemachtigen op het gebied van duurzame energieopslag.

Ondersteuning vanuit STEPS

Bent u een mkb’ers met een innovatieve oplossing voor energieopslag? Laat deze kans dan niet onbenut. Vanuit het programma worden 40 bedrijven ondersteund middels een competitief voucherprogramma. Er wordt een kosteloze ondersteuning van 12.500,- geboden door vooraanstaande universiteiten. Daarnaast ontvangen 20 van deze bedrijven een extra € 50.000,- aan deskundige ondersteuning waarmee ze hun technologie kunnen testen en demonstreren bij een regionale eindgebruiker (testbed) in Noordwest-Europa. Tot slot wordt er aan de mkb’ers aanvullend advies geboden over juridische, markt- en bedrijfsmodellen om nieuwe klanten te bereiken en het bedrijf succesvol te laten groeien.

Ofwel, STEPS is een uitgelezen kans om uw innovatie direct vanuit de startblokken tot grote hoogtes te lanceren.

Meer informatie nodig?

Op 22 januari vindt er een digitale Q&A-sessie plaats. Hier kunt u vragen stellen over onder andere het aanvraagproces. Uiteraard kunnen de specialisten van Hezelburcht ook al uw vragen beantwoorden. Daarnaast bieden we ook ondersteuning op het gebied van bijvoorbeeld het schrijven en indienen van een aanvraag of projectmanagement. Wij raden u aan tijdig hulp in te schakelen, de openstelling sluit namelijk op 1 februari 2021!

Spar met een specialist!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Overweegt u een aanvraag in te dienen? Onze specialisten ondersteunen u graag!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00