MIT 2018 | Mkb-regeling steeds populairder

Gisteren – 17 april – is er op onze kantoren wederom een overweldigend aantal MIT haalbaarheidssubsidieaanvragen ingediend! De diversiteit aan projectaanvragen van onze relaties in Nederland was enorm: van innovaties op het gebied van Life Sciences tot ICT, High Tech, chemie en eHealth.

Vanwege de populariteit van de MIT regeling, is er vorig jaar besloten om zowel op landelijk als regionaal niveau de hoogte van de subsidie voor haalbaarheidsstudies te halveren. Ondanks dat het aantal aanvragen jaarlijks blijft stijgen, is de kans op een toekenning dankzij de halvering van de subsidie relatief groot ten opzichte van de voorgaande jaren. Wij verwachten dat de toekenningen van deze ronde in juni 2018 bekend worden gemaakt.

MIT 2018 R&D-samenwerkingsprojecten | Start tijdig

Tot en met 6 september 2018 kunnen ondernemers opnieuw een aanvraag indienen voor een MIT subsidie, dit keer voor R&D-projecten. Projecten kunnen tot € 200.000,- en in sommige regio’s tot zelfs € 350.000,- aan subsidie ontvangen. De beste aanvragen worden beloond; de regeling werkt volgens het tenderprincipe. Deze vorm van beoordeling houdt in dat het loont om op tijd te beginnen met het definiëren van het project. Een goed startpunt daarvoor is het opzetten van een samenwerking met een andere mkb’er. De kwaliteit van de samenwerking is een belangrijk punt in de beoordeling. De beoordelaars baseren hun vertrouwen in de kans dat het project oplevert wat het belooft, grotendeels op hoe de partijen die het uitvoeren hun samenwerking organiseren.

Om een goed projectplan op te stellen is het belangrijk om vast na te denken over de volgende punten:

  • Waarom zijn wij de logische partijen voor een samenwerking?
  • Wat zijn onze aanvullende competenties en wat maakt ons samen sterker dan twee losse partijen?
  • Hoe organiseren we onze samenwerking? Wie is verantwoordelijk voor wat en hoe verkleinen we de projectrisico’s?
  • Hoe gaan we om met intellectueel eigendom dat we samen ontwikkelen?
  • Welke positieve impact realiseert ons project op de topsectoren en de maatschappij?

De zomer is een uitgelezen moment om een start te maken met uw project. Aangezien ook in deze openstelling de vraag naar subsidie het aanbod vele malen zal overstijgen, is het de moeite waard om te investeren in een kwalitatief sterke aanvraag.

De pijplijn van idee tot project

Een haalbaarheidstoekenning is een mooie instapbasis voor het aanvragen van een vervolgsubsidie voor R&D-samenwerking. In de onderstaande afbeelding kunt u voor ieder MIT-instrument zien, bij welke fasen in het innovatieproces het past.

MIT

 

Benieuwd naar de mogelijkheden of wenst u een vrijblijvende kennismaking?

Neem contact op!

 

MIT subsidie
Gerelateerde subsidie MIT subsidie
De MIT ondersteunt mkb'ers bij het opzetten van innovatieve projecten. Van kennisverwerving, extern ...Lees verder

Contact

Benieuwd of de MIT subsidie voor uw organisatie interessant is? Neem gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking!

 

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00