Plastic Mining Cooperation

Zwerfafval heeft wereldwijd een vernietigend effect op ons milieu. Maar liefst 8 miljoen ton plastic lekt jaarlijks in de oceaan door slecht afvalmanagement. Dit heeft een negatieve impact op ons maritiem ecosysteem. Het systeem vormt een belangrijk onderdeel op onze Aarde, het maakt immers het leven hier op aarde mogelijk.

Eilanden en kustgebieden zijn afhankelijk van de oceaan door toerisme en visserij. Deze locaties missen vaak een goed functionerend afvalmanagement, waardoor plastic afval in de natuur “verdwijnt”. De kennis en technologie om het afval op een goede manier te verwerken ontbreekt grotendeels, waardoor de omvang van het probleem toeneemt.

Plastic recycling technologie

De ambitieuze start-up Plastic Mining Cooperation (PMC) zet een combinatie van bewustzijn, kennis en techniek in om plastic recycling wereldwijd te stimuleren. Een belangrijk onderdeel van het Plastic Mining programma is de mobiele plastic recycling technologie, waarmee op industriële wijze (aangespoeld) plastic afval gerecycled kan worden. De technologie is eenvoudig te transporteren en kan decentraal ingezet worden in eilandgebieden. Middels haar awareness programma wil PMC de lokale bevolking het belang van goed afvalmanagement laten zien. Het creëren van draagvlak en het onderwijzen van de bevolking creëert het noodzakelijke draagvlak. Tevens stimuleert het de bevolking om in eigen beheer het afval om te zetten in grondstoffen. Het gerecyclede plastic wordt verkocht via het handelsplatform van PMC en levert zo de bevolking economische groei en werkgelegenheid op. Om de technische en economische haalbaarheid van het programma te onderzoeken krijgt PMC subsidie vanuit de MIT-regeling.

Wij zijn vastberaden om de plekken in de wereld, die de meeste problemen ondervinden van plastic afval, te helpen en hen koplopers te maken in de strijd tegen plastic vervuiling in onze oceanen. Wij zijn ontzettend blij met de kennis en het enthousiasme van Hezelburcht om ons te helpen de wereld een stukje mooier te maken. - Daniël Poolen, Plastic Mining Cooperation

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00