Laat u inspireren door: De Week van de Circulaire Economie

Deze week, van 1 tot en met 6 februari, staat in het teken van de Circulaire Economie. De week is voor én door ondernemers, organisaties en overheidsinstellingen met als doel nog meer professionals aan te sporen over te gaan tot een circulaire economie. Gedurende deze innovatieve dagen worden interessante voorbeelden, succesfactoren en uitdagingen besproken en tips uitgewisseld. Benieuwd naar De Week van de Circulaire Economie? Hezelburcht legt uit wat u kunt verwachten en welke subsidies mooi aansluiten op uw circulaire doelstellingen.

Week van de Circulaire Economie afbeelding

Wat is de Week van de Circulaire Economie?

De Week van de Circulaire Economie is een evenement waarin professionals elkaar onderling kunnen inspireren om mee te gaan in de circulaire economie. Organisaties konden vooraf hun eigen (digitale) evenement aanmelden welke u (de meeste) online kunt volgen. Het volledige programma is hier te vinden. Sessies kunnen onder andere gefilterd worden op basis van uw locatie (Provincie) of interessegebied. Het programma is opgedeeld in de volgende thema’s

 • Algemeen;
 • Voedsel/landbouw;
 • Bouw;
 • Financiering;
 • Mobiliteit/logistiek;
 • Energietransitie;
 • Design/kunst;
 • Maakindustrie;
 • Fast-moving consumer goods (FMCG);
 • Textiel/mode;
 • Onderwijs

We raden u aan verschillende sessies uit te proberen en u te laten inspireren door wat er allemaal mogelijk is op het gebied van circulaire economie!

Meer weten? Neem contact op
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Interessante subsidieregelingen

Bent u aan het eind van de week gemotiveerd om uw steentje bij te dragen aan de overstap naar een circulaire economie? Of bent u al bezig met een dergelijk interessant project? Er zijn diverse subsidiekansen waarmee u mogelijk in aanmerking komt voor financiering. We lichten een aantal interessante regelingen toe:

MIA\Vamil

Vanuit de MIA\Vamil kunt u fiscaal voordelig investeren in milieuvriendelijke technieken, waaronder ook bedrijfsmiddelen die bijdragen aan een circulaire economie. Denk bijvoorbeeld aan het creëren van circulaire materiaalketens door het realiseren van een circulair utiliteitsgebouw(deel) or gebouw met woonfunctie, maar ook bijvoorbeeld circulaire keukens of PV-panelen. Het fiscale voordeel kan vanuit de MIA oplopen tot een investeringsaftrek van 36% en vanuit Vamil zelfs tot 75%.

Circulaire Ketenprojecten

De regeling Circulaire Ketenprojecten is interessant voor mkb’ers die graag willen samenwerken met andere mkb’ers. Uw samenwerkingsproject richt zich op de ontwikkeling van marktgerichte en/of toepasbare producten, diensten, processen of businessmodellen die leiden tot grondstoffenbesparing en reductie van CO2-uitstoot. De subsidie bedraagt 50% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 20.000,- per ondernemer. Vanaf 1 april 2021 gaat de regeling weer open voor aanvragen. Aanvragen worden behandeld op basis van ‘first come, first serve’. Wees er dus tijdig bij!

CrossRoads2 Sustainable Energy

Dit programma is onderdeel van het Europese programma Interreg Vlaanderen-Nederland. Zoals deze naam al impliceert staat samenwerking met onze zuiderburen centraal. De regeling richt zich op samenwerkingsprojecten tussen KMO/MKB-bedrijven uit Vlaanderen en mkb’ers uit Zuid-Nederland.  De focus ligt op projecten rondom duurzame energie, energie-efficiëntie en hernieuwbare energie waarvan de innovaties binnen de topclusters van de RIS3 vallen, waaronder de topcluster Biobased en Circulaire Economie.

Subsidie kan oplopen tot ruim € 150.000,- tegen een maximaal subsidiepercentage van 50%. De huidige call is open tot en met 11 februari 2021. De eerstvolgende openstelling opent op 1 april 2021.

Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+)

Bent u bezig of voornemens te investeren in innovatieve energiebesparende technieken, apparaten of systemen? Met de DEI+ kunt u in aanmerking komen voor subsidie voor demonstratieprojecten die leiden tot energiebesparing, CO2-reductie of het opwekken van duurzame energie. Binnen de DEI+ kunt u ook subsidie krijgen voor (pilot)projecten gericht op recycling en hergebruik van afval. Hiervoor geldt dat het afval buiten uw eigen onderneming is geproduceerd. Daarnaast moet uw project recht hebben op meer dan € 3 miljoen subsidie. De regeling is dus (momenteel) niet beschikbaar voor kleinere projecten gericht op circulaire innovaties. We onderzoeken graag of uw grootschalig circulair project in aanmerking komt voor de DEI+.

Is uw interesse in circulair innoveren gewekt?

Onze duurzaamheidsspecialisten zoeken graag voor u uit welke subsidieregeling aansluit bij uw project. Neem contact op om een vrijblijvende kennismaking in te plannen en we informeren u graag over de mogelijkheden.

Bent u vooral nog verkennende op het gebied van circulaire economie. Laat de Week van de Circulaire Economie dan niet aan u voorbij gaan! We staan u graag te woord als u vragen heeft naar aanleiding van deze week of dit artikel.

Spar met een specialist!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Circulaire Ketenprojecten
Gerelateerde subsidie Circulaire Ketenprojecten
Heeft uw bedrijf de ambitie om uw product of dienst circulair in te richten? Ga met partners in uw k...Lees verder

contact

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Wij staan u graag te woord!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00