CrossRoads2 Sustainable Energy (CR2SE)

Voor wie?

Nederlandse mkb’ers en Vlaamse KMO’s

Voor wat?

Innovatieproject gericht op grensoverschrijdende samenwerking

Subsidiebijdrage

Maximaal 50% tot € 150.000,-

Openstelling

Momenteel gesloten

Binnen het Europese programma Interreg Vlaanderen-Nederland staat innovatie en ontwikkeling van de regio door grensoverschrijdende samenwerking centraal. Een onderdeel van het programma is CrossRoads2 Sustainable Energy (CR2SE), specifiek gericht op het samenbrengen van mkb’ers en hun kansrijke innovatieprojecten. KMO/MKB-bedrijven in Vlaanderen (provincies Antwerpen, Oost-Vlaanderen, Vlaams Brabant en Belgisch Limburg) en Zuid-Nederland (provincies Noord-Brabant, Limburg en Zeeland) komen in aanmerking voor subsidie. De focus van de regeling ligt op innovatieprojecten rond duurzame energie, energie-efficiëntie en hernieuwbare energie die een rechtstreekse impact hebben op de CO2-reductie in de grensregio.

Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Voor wie is CrossRoads2 Sustainable Energy?

Binnen het project worden innovatieve samenwerkingsverbanden tussen tenminste één mkb uit Zuid-Nederland (Zeeland, Limburg, Noord-Brabant) en tenminste één KMO uit Vlaanderen gestimuleerd. Uw project heeft een Technology Readiness Level (TRL) van 5 (prototype ontwikkeling) tot en met 8 (demonstratie) en richt zich op de ontwikkeling van cross-sectorale en cross-technologische innovaties binnen de volgende topclusters van de Regionale Innovatie Strategie voor Slimme Specialisatie (RIS3):

 • High tech systemen (in het bijzonder Energiesystemen en Systemen in de bouw)
 • Chemie en materialen
 • Agrofood
 • Cleantech
 • Biobased en circulaire economie
 • Logistiek
 • Maintenance

Zoals al eerder aangegeven draait het om innovatieprojecten gericht op het realiseren van CO2-reductie met behulp van innovaties rondom duurzame energie, energie-efficiëntie en hernieuwbare energie.

Openstelling 2021 | CrossRoads2 Sustainable Energy

Voorgaande calls:

 • Call 1: 29 oktober 2020 – 14 december 2020 (gesloten)
 • Call 2: 14 januari 2021 – 11 februari 2021 (gesloten)
 • Call 3: 1 april 2021 – 30 april 2021 (gesloten)
 • Call 4: 16 juni 2021 – 30 juni 2021 (gesloten)

Budget 2021

Het budget bedraagt € 1,3 miljoen. U kunt ruim € 150.000,- subsidie ontvangen tegen een maximaal subsidiepercentage van 50%. De laatste openstelling vond plaats in de vorm van een tender. Dit houdt in dat de ingediende innovatieprojecten na sluiting van de deadline met elkaar worden vergeleken op basis van diverse criteria.

Wilt u meer weten over de subsidiemogelijkheden voor uw organisatie? Onze professionals adviseren en ondersteunen u graag.

Spar met een specialist
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Contact

Wilt u meer weten over het programma en de mogelijkheden die het biedt? Neem dan contact met ons op.

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00