CrossRoads2 Sustainable Energy (CR2SE)

Voor wie?

Nederlandse mkb’ers en Vlaamse KMO’s

Voor wat?

Het samenbrengen van ambitieuze ondernemers en hun innovatieprojecten

Subsidiebijdrage

Maximaal 50% tot € 150.000,-

Meer informatie

Binnen het Europese programma Interreg Vlaanderen-Nederland staat innovatie en ontwikkeling van de regio door grensoverschrijdende samenwerking centraal. Een onderdeel van het programma is CrossRoads2 Sustainable Energy (CR2SE), specifiek gericht op het samenbrengen van mkb’ers en hun kansrijke innovatieprojecten. KMO/MKB-bedrijven in Vlaanderen (provincies Antwerpen, Oost-Vlaanderen, Vlaams Brabant en Belgisch Limburg) en Zuid-Nederland (provincies Noord-Brabant, Limburg en Zeeland) komen in aanmerking voor subsidie.

De focus van de regeling ligt op innovatieprojecten rond duurzame energie, energie-efficiëntie en hernieuwbare energie die een rechtstreekse impact hebben op de CO2-reductie in de grensregio.

Voor wie is CrossRoads2 Sustainable Energy?

Binnen het project worden innovatieve samenwerkingsverbanden tussen tenminste één mkb uit Zuid-Nederland (Zeeland, Limburg, Noord-Brabant) en tenminste één KMO uit Vlaanderen gestimuleerd. Uw project heeft een Technology Readiness Level (TRL) van 5 (prototype ontwikkeling) tot en met 8 (demonstratie) en richt zich op de ontwikkeling van cross-sectorale en cross-technologische innovaties binnen de volgende topclusters van de Regionale Innovatie Strategie voor Slimme Specialisatie (RIS3):

  • High tech systemen (in het bijzonder Energiesystemen en Systemen in de bouw)
  • Chemie en materialen
  • Agrofood
  • Cleantech
  • Biobased en circulaire economie
  • Logistiek
  • Maintenance

Zoals al eerder aangegeven draait het om innovatieprojecten gericht op het realiseren van CO2-reductie met behulp van innovaties rondom duurzame energie, energie-efficiëntie en hernieuwbare energie.

Advies of ondersteuning nodig?

Wilt u meer te weten komen over deze of vergelijkbare subsidiemogelijkheden voor uw organisatie? Onze professionals adviseren en ondersteunen u graag. Neem contact op voor een adviesgesprek via 088 495 20 00 of info@hezelburcht.com.

Contact

Wilt u meer weten over het programma en de mogelijkheden die het biedt? Laat uw gegevens achter of bel direct naar 088 495 20 00.