De eerste CrossRoads 2023-2027 call binnenkort bekend

Bent u een Nederlandse mkb’er uit de zuidelijke provincies en ontwikkelt u samen met een Vlaamse partner innovatieve oplossingen voor maatschappelijke problemen? Dan is de CrossRoads regeling wellicht iets voor u. Binnenkort wordt de eerste call van het nieuwe programma bekend gemaakt. De richtlijnen van het programma voor 2023-2027, dat onderdeel uitmaakt van het Europese programma Interreg Vlaanderen-Nederland, zijn al bekend. Deze zijn voor u op een rijtje gezet.

Komt u in aanmerking voor CrossRoads 2023-2027?

U komt in aanmerking voor de subsidie als u een mkb’er bent uit Zuid-Nederland en u een grensoverschrijdende samenwerking heeft met ten minste één mkb/kmo uit Vlaanderen. Uw project is gefocust op het ontwikkelen en demonstreren van prototypes van een nieuw proces, product of dienst met een nadrukkelijke bijdrage aan een of meerdere van de volgende maatschappelijke transitiedomeinen:

  • Duurzaam gebruik van energie
  • Duurzaam gebruik van grondstoffen
  • Gezondheidszorg
  • Digitalisering/ industrie 4.0

Projecten worden beoordeeld op de volgende criteria:

  • Innovatief karakter van het project
  • Economische impact
  • Bijdrage aan maatschappelijke transitiedomeinen
  • Grensoverschrijdende meerwaarde van de samenwerking
  • Kwaliteit van de aanvraag
  • Competenties van de uitvoerders

Deelname kennisinstellingen

Kennisinstellingen en grote ondernemingen kunnen aan de projecten deelnemen als externe dienstverleners, als niet-gecompenseerde partner (die geen subsidies ontvangt) of als zij niet de ontvangende projectpartner zijn.

Hoeveel subsidie kunt u ontvangen?

Voor de periode 2023-2026 is een budget beschikbaar gesteld van € 10 miljoen. U kunt met CrossRoads 2023-2027 tot 50% van de projectkosten gedekt krijgen met een maximum van € 250.000 per project. De kosten die hier onder vallen zijn: personeelskosten, kosten voor verbruiksgoederen en externe kosten/ onderaannemers.

Wanneer kunt u CrossRoads 2023-2027 aanvragen?

Er zullen 2 call per jaar opengesteld worden. Binnenkort wordt bekend gemaakt wanneer de eerste call open staat. Zodra dit bekend is, wordt dit hier vermeld.

Ondersteuning met Hezelburcht

Heeft u nog vragen of kunt u hulp gebruiken bij het voorbereiden van een aanvraag? Onze specialisten helpen u daar graag bij. Neem contact op via info@hezelburcht.com of bel direct naar 088 495 20 00.

Spar met een specialist!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

CrossRoads
Gerelateerde subsidie CrossRoads
Binnen het Europese programma Interreg Vlaanderen-Nederland staat innovatie en ontwikkeling van de r...Lees verder

Contact

Neem contact op met onze specialisten:

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00