Ketenmachtiging ook nodig voor EIA en MIA subsidie vanaf begin 2024

RVO heeft aangekondigd dat de zogeheten ketenmachtiging Met een ketenmachtiging kunnen organisaties andere organisaties (vaak financiële dienstverleners) machtigen om namen s en overheidszaken te regelen. In ons geval gaat dat dus om het aanvragen en bijhouden van subsidies. ook nodig gaat zijn voor intermediairs die EIA of MIA subsidie voor u gaan aanvragen in 2024. RVO werkt namelijk aan een nieuw aanvraagportaal voor het aanvragen van EIA en MIA subsidie. Naar verwachting wordt het nieuwe portaal in het eerste kwartaal van 2024 gelanceerd. Wees voorbereid wanneer u binnenkort gaat investeren in duurzaamheidsmaatregelen! U mag namelijk maximaal drie maanden nadat u de opdracht bevestigd hebt aan de leverancier EIA of MIA subsidie aanvragen, en het proces voor het regelen van een ketenmachtiging duurt ongeveer twee weken. Het is dus belangrijk dat geruime tijd vóór het verstrijken van de drie maanden de ketenmachtiging is ondertekend door een tekenbevoegd persoon.Ketenmachtiging proces

Binnenkort steeds meer subsidies aanvragen met ketenmachtiging

Sinds 2021 is het afgeven van een ketenmachtiging nodig voor intermediairs die WBSO subsidie aanvragen voor u. Maar vanaf nu worden steeds meer aanvraagportalen vernieuwd en gaan deze over op ketenmachtiging. Het is tenslotte een veiligere en makkelijkere manier voor intermediairs om namens andere organisaties in te loggen met eHerkenning.

Kosten van een ketenmachtiging

Wilt u uw subsidieadviseur, Hezelburcht bijvoorbeeld, machtigen om voor u EIA en MIA subsidie aan te vragen in 2024? Dan kunt u ons volledige bevoegdheid geven voor een periode van maximaal 5 jaar. De kosten daarvan bedragen € 95,- (exclusief BTW). Daarnaast betaalt u standaard € 7,50 voor het opvragen van het benodigde KVK uittreksel. Afhankelijk van de keuze voor diensten kunnen de kosten iets afwijken van eerdergenoemde kosten.

Ketenmachtiging direct regelen

Heeft u nog vragen over de ketenmachtiging voor uw organisatie? Of wilt u dit alvast in orde maken? Neem contact op met uw contactpersoon of neem direct contact op via info@hezelburcht.com.

Contact

Heeft u nog vragen over de ketenmachtiging voor uw organisatie? Of wilt u dit alvast in orde maken? Neem contact op:

Meer info over een ketenmachtiging?

Neem contact op!

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00