€ 30 miljoen extra voor duurzame innovaties in gebouwde omgeving

Goed nieuws voor innovatieve en duurzame ondernemers: het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) verdubbelt het budget van het Missiegedreven Onderzoek, Ontwikkeling en Innovatie (MOOI) thema Gebouwde omgeving! Er wordt € 30 miljoen extra geïnvesteerd in het thema. Hiermee komt het totale MOOI budget uit op € 95 miljoen.

Verwachte overschrijding oorspronkelijk budget

De MOOI-regeling blijkt een populaire regeling te zijn. Voor het thema Gebouwde omgeving is er al door 71 verschillende samenwerkingsverbanden een projectvoorstel ingediend. Naar verwachting zal hierdoor het oorspronkelijke subsidieplafond van € 27 miljoen ruim overschreden worden. Innoveren is met name nu van groot belang. Om te voorkomen dat innovatie stilt komt te liggen tijdens de crisis is een sterke impuls nodig. Des te meer reden voor het BZK om het budget flink te verhogen!

Energie-innovaties in de gebouwde omgeving

TKI-directeur van Urban Energy, Michiel Kirch, heeft ook al zijn genoegen uitgesproken over de verhoging van het budget:

De ontwikkelingen in de gebouwde omgeving gaan heel hard. Veel innovatieve bedrijven staan te trappelen om aan de slag te gaan, maar ze hebben wel steun nodig. Vanuit TKI Urban Energy helpen wij hen bij het vinden van kennis en samenwerkingspartners. Met de investering van het ministerie kunnen meer samenwerkingsverbanden een financiële steun in de rug krijgen om succesvol de markt op te kunnen gaan. - Michiel Kirch, TKI-directeur Urban Energy

Het extra budget is dus een uitstekende stimulans om nog meer bedrijven aan te sporen hun innovaties gereed te maken voor de markt en een definitieve aanvraag in te dienen.

Al een vooraanmelding ingediend?

Heeft u samen met uw samenwerkingsverband uiterlijk 18 mei 2020 een MOOI-vooraanmelding gedaan? Dan heeft u nog tot 6 oktober 2020, 17.00 uur, om uw definitieve subsidieaanvraag in te dienen. Mis deze kans niet! Een succesvolle aanvraag vergt de nodige voorbereiding. Schakel onze specialisten in om u te verzekeren van een kansrijke aanvraag.

Spar met een specialist
Of bel direct naar: 088 495 20 00

MOOI subsidie
Gerelateerde subsidie MOOI subsidie
Heeft u samen met partners een goed projectidee om drastisch CO2-reductie te realiseren? Maar zoekt ...Lees verder

contact

Wilt u meer weten over dit nieuwsitem? Of bent u benieuwd naar andere mogelijke subsidiekansen voor uw project? Neem contact op!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00