DHI-regeling is vanaf 1 februari weer open voor aanvragen

De regeling Demonstratieprojecten, Haalbaarheidsstudies en Investeringsvoorbereidingsstudies (DHI) is vanaf 1 februari 2022 weer open. Dit betekent dat Nederlandse mkb’ers met grensoverschrijdende ambities weer subsidie aan kunnen vragen voor demonstratieprojecten, studies en investeringsvoorbereidingen.

DHI in 2022

Hoewel het budget nog onbekend is weten we wel al dat ook voor dit jaar het ‘first come, first serve’ principe geldt, ofwel, wees er snel bij want aanvragen worden op volgorde van binnenkomst beoordeeld. Hoewel de regeling gedurende het jaar doorlopend open is, kunt u door het ‘first come, first serve’ principe beter niet te lang wachten met het opstellen en indienen van uw aanvraag.

Wat is de DHI ook alweer?

De DHI stimuleert het vermarkten van nieuwe, gave technologieën in het buitenland. U kunt ondersteuning ontvangen voor een drietal instrumenten:

  • Demonstratieprojecten: projecten waarin Nederlandse mkb-bedrijven hun technologie, kapitaalgoed of dienst in het buitenland willen demonstreren.
  • Haalbaarheidsstudies: een studie, vaak in de vorm van een rapport of business/projectplan, die uw buitenlandse klant moet overtuigen een investering te doen in een Nederlandse technologie.
  • Investeringsvoorbereidingsstudies: een onderzoek naar de technische en financiële haalbaarheid van een investering.

De bijdrage voor demonstratieprojecten bedraagt 50% van de projectkosten met een maximum van € 200.000,-. Voor zowel haalbaarheidsstudies als investeringsstudies is dit € 100.000,-.

Subsidie aanvragen voor uw project

De regeling is vrij populair, vorig jaar was het budget snel uitgeput en kwam er zelfs nog extra subsidie beschikbaar om meer aanvragen aan kans te geven. Begin daarom tijdig met het voorbereiden van uw DHI-aanvraag. Onze specialisten ondersteunen u graag tijdig bij het schrijven van een kansrijke aanvraag.

Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking
Of bel direct naar: 088 495 20 00

DHI subsidie
Gerelateerde subsidie DHI subsidie
Mkb'ers met internationale ambities kunnen voor demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en inves...Lees verder

contact

Graag de mogelijkheden bespreken met een van onze specialisten? Neem contact op via het onderstaande formulier of bel ons op 088 495 20 00

Spar met een specialist over de DHI!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00