Psicon

Het van oorsprong Nederlandse Psicon B.V. levert wereldwijd producten en diensten aan de energie-, olie- en gasindustrie. Denk aan turbines, compressoren en ervaren ingenieurs die ondersteunen bij het opzetten en onderhouden van specialistische productoplossingen. Hierdoor begeleiden ze internationale projecten van de conceptuele design fase tot aan de productie en het onderhoud. Het bedrijf is een vooraanstaande speler binnen de sector in Europa en het Midden-Oosten. Voor diverse innovatieve projecten zet Psicon de WBSO in. In 2016 vroegen zij daarnaast voor twee verschillende projecten succesvol een H2020 SME Instrument en DHI subsidie aan, waarmee de impact van het innovatievermogen in de komende jaren wordt vergroot.

SME Instrument

Een van de grootste afvalstromen in Europa wordt veroorzaakt door absorberende hygiëneproducten, zoals luiers. Deze producten bestaan voor het grootste gedeelte uit cellulosevezels afkomstig uit planten. Het is momenteel niet mogelijk om uit deze afvalstroom ruwe materialen terug te winnen. De huidige technologie kan slechts 70-75% van de cellulose recyclen, waardoor het alleen voor laagwaardige toepassingen zoals karton hergebruikt kan worden. PsiCon ontwikkelde een technologie om hoogwaardige cellulose (92%) uit de afvalstroom terug te winnen. Hierdoor kan het ook voor andere producten worden hergebruikt, zoals verfadditieven en chemische bouwstenen. Circulaire economie is één van de thema’s in het Horizon 2020 SME instrument. Met dit instrument helpt de Europese Unie innovatieve mkb’ers om de beste innovaties met een grote impact op de samenleving sneller naar de markt te brengen. PsiCon kreeg voor haar project subsidie vanuit het SME instrument Fase 1.

DHI

Recent ontwikkelde Psicon de innovatieve Magnetische Filter Unit (MFU). Dit filter zuivert olie- en gaspijpleidingen van ijzerdeeltjes, waarmee toenemende corrosie van pijpleidingen wordt vermeden. Belangrijk bijkomend voordeel is dat deze magnetische filter eventuele uitstoot van ijzerdeeltjes naar de buitenlucht voorkomt en hiermee het milieu in de omgeving beschermt. Als toeleverancier voor de internationale olie- en gassector is de uitbreiding naar Saoedi-Arabië een logische stap. Om de haalbaarheid en terugverdientijd van de MFU voor de Saoedische markt te onderzoeken, kreeg Psicon subsidie vanuit de DHI regeling.

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00