Subsidieregeling Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen (SVOH)

Voor wie?

Particuliere verhuurders of institutionele beleggers

Voor wat?

Verduurzamen van huurwoningen

Budget

 € 152 miljoen (2022-2025)

Wanneer aanvragen?

Van 1 april 2022 tot en met 31 december 2025

Meer informatie over SVOH

Verduurzaam uw huurwoningen met de nieuwe Subsidieregeling Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen (SVOH). Speciaal voor particuliere verhuurders en institutionele beleggers is er een budget van € 152 miljoen beschikbaar gesteld voor de verduurzaming en het onderhoud van huurwoningen. Ontdek de mogelijkheden van SVOH!

Voor wie is SVOH?

Er kan subsidie worden aangevraagd door de volgende groepen:

  • Verhuurders met maximaal 100 huurwoningen onder de liberalisatiegrens in de gereguleerde huursector. Valt u onder deze groep? Dan kunt u een aanvraag doen voor maximaal 50 woningen;
  • Verhuurders met huurwoningen boven de liberalisatiegrens in de gereguleerde huursector, in dit geval viel de huur bij aanvang van het huidige huurcontract onder de toenmalige liberalisatiegrens. In dit geval kunt u voor een onbeperkt aantal woningen subsidie aanvragen.

Waar vraagt u SVOH subsidie voor aan?

U dient een aanvraag in voor twee of meer energiebesparende- of onderhoudsmaatregelen óf een energiebesparende en een onderhoudsmaatregel die zijn uitgevoerd na 1 april 2022. Er wordt ook subsidie verstrekt voor energieadvies, maar alleen in combinatie met het uitvoeren van twee of meer maatregelen.

Verder moet u rekening houden met het volgende:

  • Uw woning wordt aantoonbaar verhuurd op de dag voorafgaande aan de dag dat u de subsidieaanvraag indient;
  • Als u maximaal 100 gereguleerde huurwoningen in bezit heeft kunt u voor maximaal 50 van deze woningen subsidie aanvragen;
  • U ontvangt per woning eenmaal subsidie voor dezelfde maatregel en u mag voor deze maatregel niet al eerder subsidie hebben ontvangen via een andere regeling;
  • Aanvragen van € 125.000 of meer moet u vóór de uitvoering indienen en aanvragen van minder dan € 125.000 dient u pas ná de uitvoering in.

Subsidiebijdrage en aanvragen van SVOH

SVOH is vanaf 1 april 2022 open voor aanvragen. Aanvragen van SVOH kan doorlopend tot en met 31 december 2025. Per woning kunt u op een maximale bijdrage van € 6.000 rekenen. Per verhuurder kan dit oplopen tot maximaal € 400.000.

Advies of ondersteuning nodig?

Schakel dan de specialisten van Hezelburcht in. Zij onderzoeken graag of u in aanmerking komt voor SVOH subsidie. Neem vandaag nog contact op via info@hezelburcht.com of 088 495 20 00 voor meer informatie over de regeling en onze dienstverlening. Of plan een vrijblijvende kennismaking in zodat u in persoon kunt sparren met een specialist.

contact

Meer informatie nodig over SVOH? Neem contact op via info@hezelburcht.com, bel direct naar 088 495 20 00 of laat uw gegevens achter via onderstaand formulier: