De Renovatieversneller

Voor wie?

Woningeigenaren en -corporaties

Voor wat?

Het CO2-neutraal maken van woningen

Budget

€ 29.750.000,- (2022)

Wanneer aanvragen?

Gesloten

Advies over deze subsidie

Wilt u uw huurwoningen betaalbaar verduurzamen? Dan kan de Renovatieversneller wellicht ondersteuning bieden bij uw project! Vanuit De Renovatieversneller krijgen grotere verhuurders zoals woningcorporaties, maar ook bouwers, installateurs en fabrikanten, ondersteuning om woningen beter, sneller en goedkoper te verduurzamen.

De Renovatieversneller bestaat uit een ondersteuningsprogramma en een subsidieregeling. Vanuit het programma wordt er ondersteuning geboden bij bijvoorbeeld het opzetten of professionaliseren van de samenwerkingen tussen andere marktpartijen en woningcorporaties. Vanuit de subsidieregeling wordt er financiële ondersteuning verleend. Met behulp van het programma kunnen innovatieve verduurzamingsoplossingen sneller gerealiseerd worden.

Doel van De Renovatieversneller

Als onderdeel van de Startmotor in het Klimaatakkoord heeft het programma als doelstelling om 100.000 woningen tussen 2019 en 2023 aardgasvrij of aardgas-ready te maken. Daarnaast wil men ook standaardmaatregelenpakketten, die de experiment- en demonstratiefase reeds doorlopen hebben, op de markt introduceren. Het uiteindelijke doel? Efficiëntere woningverduurzaming om zo alle woningen CO2-neutraal te krijgen in 2050!

Belangrijke voorwaarden De Renovatieversneller?

De subsidie kan worden aangevraagd door een samenwerkingsverband van enkele woningeigenaren die in samenwerking met een consortium van aanbieders (zoals technologieleveranciers, aannemers en installateurs) een gestandaardiseerd maatregelenpakket hebben ontwikkeld waarmee op dezelfde manier een groot aantal woningen kan worden verduurzaamd.

Vereisten

  • Een samenwerkingsverband bestaat uit minstens 2 woningeigenaren die ieder meer dan 50 te verduurzamen woningen in het project inbrengen. Een consortium mag worden uitgebreid met VvE’s en individuele eigenaar/bewoners, dus gespikkeld bezit kan in haar geheel worden meegenomen.
  • De aanvraag betreft ten minste 150 woningen.
  • Alleen woningen van voor 1995 komen in aanmerking.
  • Er wordt een standaard maatregelenpakket voorgesteld welke integraal op alle woningen zal worden toegepast.
  • Het energieverbruik van alle verduurzaamde woningen wordt verlaagd tot onder de 70 kWh per m2 per jaar.
  • Renovaties starten binnen 2 jaar en zijn binnen 3 jaar na start afgerond.

Budget en subsidiebijdrage

De budgetten voor de aankomende jaren zijn als volgt:

  • 2021: € 19.250.000,-
  • 2022: € 29.750.000,-
  • 2023: € 28.500.000,-.
Eengezinswoning Meergezinswoning
Energieverbruik 50-70 kWh/m2/jaar € 3.000,- € 2.000,-
Energieverbruik <50 kWh/m2/jaar € 7.000,- € 4.000,-

Interesse in De Renovatieversneller?

Wilt u graag meer weten over het programma en de subsidieregeling? Of bent u benieuwd naar vergelijkbare subsidiekansen voor uw duurzaamheidsproject? Hezelburcht adviseert u graag. Onze specialisten bieden ook ondersteuning bij het opstellen en indienen van een aanvraag tot de bijbehorende verantwoording na projectrealisatie. Ook kunnen wij geheel of gedeeltelijk het projectmanagement op ons nemen. Neem contact met ons op via 088 495 20 00 of info@hezelburcht.com als u meer wilt weten over onze diensten en de regeling!

Contact

Wilt u meer weten over De Renovatieversneller? Neem contact met ons op via 088 495 20 00 of info@hezelburcht.com voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek! Of laat uw gegevens achter via onderstaand formulier: