Stimuleringsregeling Aardgasvrije Huurwoningen (SAH)

Voor wie?

Verhuurders die willen verduurzamen

Voor wat?

Het aardgasvrij maken van woningen

Subsidiebijdrage

Tot € 5.000,- per woning

Openstelling

Aanvragen kan tot en met 31 december 2023

Meer informatie over SAH

Bent u een verhuurder en wilt u uw woningen aardgasvrij maken en aansluiten op een warmtenet? Of gaat u woningen die reeds op een warmtenet zijn aangesloten volledig aardgasvrij maken? Dan kunt u ondersteuning krijgen vanuit de Stimuleringsregeling Aardgasvrije Huurwoningen (SAH).

Welke projecten komen in aanmerking voor SAH?

Verhuurders kunnen tot € 3.800,- per woning aanvragen voor de aansluitingskosten die in rekening worden gebracht door een warmtebedrijf. Naast deze kosten kan er ook voor de volgende investeringen subsidie worden aangevraagd (max. € 1.200,- per woning):

  1. het afkoppelen van de aardgasaansluiting en voorziening voor warmtapwater;
  2. het aanpassen of vervangen van het verwarmingssysteem en voorziening voor warmtapwater;
  3. elektrisch koken;
  4. overige bouwkundige aanpassingen die nodig zijn voor het aardgasvrij maken van de huurwoning of het aansluiten van de woning op een warmtenet (zoals kosten voor het verleggen van buizen, het openmaken van muren of verplaatsen van de meterkast).

In totaal kan er tot € 5.000,- subsidie per woning worden aangevraagd.

Wilt u woningen aardgasvrij maken?

Vanaf 1 mei 2020 tot en met 31 december 2023 kunt u de Stimuleringsregeling Aardgasvrije Huurwoningen aanvragen. Beoordeling gebeurt volgens het first come first serve principe. Wees er dus tijdig bij! In totaal is er € 195,3 miljoen beschikbaar om projecten aardgasvrij te maken.

Let op! Voor grotere projecten (meer dan € 25.000,-) moet de aanvraag worden ingediend vóór aanvang van de werkzaamheden. Bij kleinere projecten is dat niet het geval.

Meer informatie over de SAH subsidie?

Heeft u plannen die mogelijk in aanmerking komen voor de SAH? De specialisten van Hezelburcht onderzoeken graag de mogelijkheden voor uw organisatie. Neem gerust contact op via 088 495 20 00 of info@hezelburcht.com voor meer informatie over deze regeling of onze diensten.

contact

Wilt u meer informatie over deze regeling? Of de mogelijkheden toetsen voor uw organisatie? Laat uw gegevens achter of bel direct naar 088 495 20 00 voor een vrijblijvende kennismaking!