RVV Tijdelijke Woningen

Gaat u als woningcorporatie of belastingplichtige verhuurder investeren in de realisatie van tijdelijke en flexibele sociale-huurwoningen? Dan kunnen deze tijdelijke woningen mogelijk vrijgesteld worden van verhuurdersheffing.

Nieuwbouw die niet van tijdelijke aard is?

Gaat u investeren in de bouw van nieuwe huurwoningen die niet van tijdelijke aard zijn? Bekijk dan de aanvullende regeling: RVV Nieuwbouw.

Voorwaarden en werking RVV Tijdelijke Woningen 2020

  • U bent belastingplichtig voor de verhuurderheffing en bezit meer dan 50 sociale huurwoningen;
  • U gaat tijdelijke, zelfstandige huurwoningen realiseren met een huurprijs onder de liberalisatiegrens.
    • Het mag gaan om nieuwbouw of om transformatieprojecten, waarbij bestaand vastgoed met een niet-woonfunctie wordt verbouwd tot tijdelijke huurwoning;
  • De omgevingsvergunning verklaart dat de woningen gerealiseerd worden voor verhuurdoeleinden met een maximale duur van 15 jaar;
  • De tijdelijke woningen worden gerealiseerd tussen 1 januari 2020 en 31 december 2024;
  • Na een succesvolle aanvraag hoeft u voor maximaal 15 jaar – dus voor de gehele ‘levensduur’ van de tijdelijke woning – geen verhuurdersheffing te betalen.

Tijdelijke huurwoningen gerealiseerd? Vraag voor 1 juli subsidie aan!

Elk jaar (looptijd regeling t/m 2025) kan er tot 1 juli een aanvraag worden ingediend voor gerealiseerde woningen in het voorafgaande jaar. De vrijstelling kan daardoor direct over het lopende jaar worden toegepast.

Hezelburcht adviseert

Bent u bezig met de realisatie van tijdelijke huurwoningen? Neem dan ruim vóór 1 juli contact op om de mogelijkheden voor uw organisatie te onderzoeken. Hezelburcht heeft ruime ervaring in het aanvragen van RVV subsidie en werkt nauw samen met RVO. Samen maken wij een stappenplan om uw fiscale voordeel te berekenen en te realiseren.

Neem contact op!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Meer weten over deze regeling? Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00