RVV Nieuwbouw

Voor wie?

Woningcorporaties en belastingplichtige verhuurders

Voor wat?

De bouw van nieuwe huurwoningen

Openstelling

Deze regeling is gesloten

Advies over deze subsidie

Gaat u als woningcorporatie of belastingplichtige verhuurder investeren in de bouw van nieuwe huurwoningen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een fiscale korting vanuit de Regeling Vermindering Verhuurderheffing (RVV) Nieuwbouw. Voor 2020 stelt de overheid € 100 miljoen heffingsvermindering beschikbaar voor organisaties die investeren in de nieuwbouw van huurwoningen met een lage huur (onder de 1e aftoppingsgrens). De regeling sloot op 1 juli 2020. Het is dus niet meer mogelijk een subsidieaanvraag in te dienen.

De verhuurderheffing is afgeschaft per 1 januari 2023. Daarmee is deze subsidieregeling overbodig geworden en afgeschaft.

Gaat u tijdelijke huurwoningen realiseren?

Bent u van plan om huurwoningen te realiseren die een beperkt aantal jaren beschikbaar zijn? Dan verwijzen wij u graag door naar de aanvullende regeling: RVV Tijdelijke Woningen.

Voorwaarden en werking RVV Nieuwbouw 2020

  • U bent belastingplichtig voor de verhuurderheffing;
  • U bezit meer dan 50 sociale huurwoningen;
  • U gaat zelfstandige sociale huurwoningen bouwen met een huurprijs onder de 1e aftoppingsgrens;
  • De eerste heipaal gaat na 1 januari 2020 de grond in en de bouwwerkzaamheden worden binnen 5 jaar na het doen van de aanvraag afgerond;
  • De hoogte van de vermindering op de verhuurderheffing is afhankelijk van de gemeente waar u de nieuwbouwwoningen realiseert.
    • Voor nieuwbouw binnen een zogenaamd schaarstegebied of een Woondeal regio geldt een heffingskorting van € 25.000,- per woning (bij een minimale investering van € 62.500,-).
    • Voor nieuwbouw in de rest van Nederland ontvangt u een heffingsvermindering van € 12.500,- (bij een minimale investering van € 31.250,-);
  • Op het moment van aanvragen is de omgevingsvergunning verstrekt, óf heeft het bevoegd gezag schriftelijk kenbaar gemaakt de benodigde omgevingsvergunning te zullen verstrekken.

De regeling sloot op 1 juli 2020. Neem contact op met ons om andere subsidiemogelijkheden te verkennen voor uw project.

Hezelburcht ondersteunt

Heeft u nieuwbouwprojecten in de pijplijn zitten? Misschien komt u in aanmerking voor de RVV Nieuwbouw! Een tijdige voorbereiding is gewenst. De specialisten van Hezelburcht hebben veel ervaring met de RVV regeling. Zij maken graag een stappenplan om uw fiscale voordeel te berekenen. Benieuwd of u in aanmerking komt voor RVV Nieuwbouw heffingsvermindering? Neem contact op voor een adviesgesprek via 088 495 20 00 of info@hezelburcht.com.

contact

Wilt u meer weten over de RVV regelingen? Neem contact met ons op via 088 495 20 00 voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek! Of laat uw gegevens achter via onderstaand formulier: