Europees Sociaal Fonds Plus (ESF+)

Voor wie?

Bedrijven, (overheids)instellingen en O&O-fondsen

Voor wat?

Het stimuleren van werkgelegenheid en arbeidskansen

Budget

€ 413 miljoen (2021 – 2027)

Advies over ESF+

Het Europees Sociaal Fonds Plus (ESF+), de opvolger van de Subsidieregeling Europees Sociaal Fonds (ESF), is gepubliceerd. Dit instrument is ontwikkeld om de werkgelegenheid te ondersteunen, mensen aan (beter) werk te helpen en te zorgen voor eerlijkere arbeidskansen voor EU-burgers. Lees hier wat er tot nu toe over ESF+ (2021 – 2027) bekend is en welke subsidiekansen het te bieden heeft.

De prioriteiten van ESF+

Het fonds richt zich op de ondersteuning van structurele verbeteringen wat betreft werkgelegenheid, onderwijs, en sociale ontwikkeling en beleid gericht op de ontwikkeling van arbeidsmarktvaardigheden. Er wordt een budget van ruim € 413 miljoen beschikbaar gesteld voor Nederland. Dit zal verdeeld worden over de volgende prioriteiten:

  • Kwetsbare werkenden en werkzoekenden (Arbeidsmarktregio’s, VSO/Pro, Sectoren en DJI)
  • Sociale Innovatie
  • Voedselhulp

De doelgroepen

Er ligt een focus op twee doelgroepen:

  • Kwetsbare werkenden en werkzoekenden:
    • Het maakt niet uit of zij werken, werkzoekend zijn, een opleiding volgen of hun leven na detentie willen oppakken. De focus ligt op het verbeteren van de toegang tot de arbeidsmarkt, een leven lang ontwikkelen en actieve inclusie.
  • VSO/Pro:
    • Binnen deze doelgroep wordt er subsidie beschikbaar gesteld voor de integrale begeleiding van leerlingen in het Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO) en het Praktijkonderwijs (Pro) richting de arbeidsmarkt.

Meer informatie over ESF+

Wilt u sparren over uw project en welke mogelijkheden ESF+ te bieden heeft? Neem dan contact op voor een adviesgesprek via info@hezelburcht.com of bel naar 088 495 20 00. Zij adviseren en ondersteunen u graag!

contact

Wilt u graag de subsidiekansen van ESF+ verkennen?  Neem contact op via info@hezelburcht.com, bel direct naar 088 495 20 00 of laat uw gegevens achter via onderstaand formulier: