Subsidieregeling Praktijkleren

Voor wie?

Werkgevers die leerlingen, deelnemers of studenten begeleiden

Voor wat?

Praktijk- of werkleerplaatsen

Openstelling

2 juni 2023 t/m 15 september 2023

Advies over deze subsidie

Organisaties die praktijk- en werkleerplaatsen aanbieden kunnen vanuit de overheid een financiële tegemoetkoming middels de Subsidieregeling Praktijkleren krijgen. Er is niet alleen subsidie beschikbaar voor de begeleiding van leerlingen/studenten, maar ook voor de loon- of begeleidingskosten van een promovendus of technologisch ontwerper in opleiding (toio). Het voordeel kan oplopen tot € 2.700,- per gerealiseerde praktijk- of werkleerplaats per jaar. De Subsidie Praktijkleren vraagt u altijd met terugwerkende kracht aan. U kunt van 3 juni 2024 tot en met 17 september 2024 een aanvraag indienen.

Welke projecten komen in aanmerking voor Praktijkleren subsidie?

Met behulp van de Praktijkleren subsidie kunt u bijdragen aan beter opgeleid personeel dat beter voorbereid is op de arbeidsmarkt. Focusgroepen zijn:

  • kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt voor wie toegang tot de arbeidsmarkt een probleem is;
  • studenten die een opleiding volgen in sectoren waar een tekort ontstaat aan gekwalificeerd personeel;
  • wetenschappelijk personeel, dat onmisbaar is voor de Nederlandse kenniseconomie.

Doelgroepen van deze subsidie

  • Vmbo
    Leertrajecten voor vmbo-leerlingen kenmerken zich door een zeer praktische invulling van het programma. Een erkend leerbedrijf moet minimaal 40 weken het praktijkdeel van de opleiding verzorgen.
  • Mbo
    Alleen de bbl-opleidingen die zich richten op een volledig diploma komen in aanmerking voor ondersteuning. Een erkend leerbedrijf moet minstens 40 weken aan praktijkgerichte begeleiding verzorgen.
  • Hbo
    Duale of deeltijd hbo opleidingen in de richting van techniek en landbouw (natuurlijke omgeving) komen in aanmerking voor de regeling. Een bedrijf of organisatie moet minimaal 42 weken het praktijkdeel begeleiden.
  • Promovendi en toio’s
    Bedrijven die afgestudeerden aannemen voor het laten verrichten van een promotieonderzoek of voor het volgen van een opleiding tot technologisch ontwerper kunnen een beroep doen op de subsidie. De promovendus en toio moeten een arbeidscontract van 36 per week gedurende 12 maanden hebben.

Meer informatie over Subsidieregeling Praktijkleren?

Wilt u weten of uw organisatie in aanmerking komt voor deze regeling? Of wilt u meer informatie over onze diensten? Neem contact op via 088 495 20 00 of info@hezelburcht.com en laat u adviseren door een van onze specialisten.

contact

Wilt u meer weten over de Subsidieregeling Praktijkleren? Neem contact met ons op via 088 495 20 00 of info@hezelburcht.com voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek! Of laat uw gegevens achter via onderstaand formulier: