Jedlix

Al sinds het eerste jaar na oprichting (2015) ondersteunt Hezelburcht het duurzame en snelgroeiende bedrijf Jedlix. De spin-off van energieleverancier Eneco staat bekend om zijn slimme manier van elektrisch laden. Middels de Jedlix app kunnen klanten het optimale laadplan laten berekenen en daar geld mee besparen. Er wordt rekening gehouden met zowel de wensen van het individu als de beschikbare capaciteit op het elektriciteitsnetwerk. Keer op keer proberen ze de grenzen te verleggen in hun product en dienstverlening. Zo’n grensverleggend project is bijvoorbeeld het Vehicle-to-Grid project.

Verduurzaming van het energiesysteem met Vehicle-to-Grid

Vehicle-to-Grid maakt het mogelijk om bi-directioneel te laden; elektrisch laden én direct terugleveren aan het elektriciteitsnet om zo pieken en dalen (bijvoorbeeld als er minder wind- of zonne-energie beschikbaar is) op te vangen. Deze innovatie zit verweven in het platform van Jedlix en helpt mee aan de ontwikkeling van een duurzamer en flexibeler elektriciteitsnet waar netbeheerders en elektrische rijders beide profijt van hebben.

Ambities realiseren met DEI+, MIT Haalbaarheid en meer

Het Vehicle-to-Grid project is momenteel nog in uitvoering tot 2026. Voorafgaand aan de start in 2022 is eerst een MIT haalbaarheidsstudie subsidieproject afgerond. De subsidiebijdrage komt ten goede aan de ontwikkeling van een aansturingsprogramma waarmee de accu’s van elektrische auto’s direct ingezet kunnen worden om de benodigde flexibiliteit toe te voegen aan een steeds drukker wordend elektriciteitsnetwerk.

Ook voor eerdere innovatieve slim laden projecten van Jedlix is in de afgelopen jaren DEI+ en TSE Urban Energy subsidie aangevraagd en toegekend.

Ondersteuning vanuit Hezelburcht

Hezelburcht heeft vanaf de eerste dag de subsidieaanvragen voor Jedlix verzorgd; van het opstellen van de aanvraag tot het ondersteunen bij de administratie en verantwoording. We zijn trots op de groei die het bedrijf heeft doorgemaakt en de kansen die het biedt voor een groenere en schonere manier van elektrisch laden. We kijken uit naar de verdere voortzetting van deze succesvolle samenwerking!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00