Tweede call Innovation fund ruim 10 keer overvraagd

Opnieuw is de Innovation Fund oproep zeer populair gebleken. De tweede oproep voor kleinschalige projecten, die op 10 maart sloot, is namelijk ruim 10x overvraagd! Het budget van deze call is € 100 miljoen, maar er is € 1 miljard subsidie aangevraagd door 232 projectvoorstellen.

Het Innovation Fund is geliefd

De eerste Innovation Fund call, voor grootschalige projecten, werd eind 2020 ook ruim overvraagd: er werd toen voor € 21,7 miljard subsidie aangevraagd tegenover een budget van € 10 miljard. De populariteit van het programma is niet geheel verrassend. Het Innovation Fund wordt namelijk gezien als één van de grootste programma’s wereldwijd voor het stimuleren van demonstratieprojecten rondom koolstofarme technologieën.

En wat gebeurt er nu?

Er zal eerst gekeken worden naar welke van de ingediende voorstellen voldoen aan de vereisten van de oproep. Daarna zullen de projecten beoordeeld worden door experts. Naar verwachting zal het beoordelingsproces halverwege april van start gaan en zullen de resultaten rond augustus 2021 bekendgemaakt worden. In het laatste kwartaal van 2021 zullen de subsidies worden uitgereikt.

Uiteindelijk zullen niet alle projectvoorstellen subsidie ontvangen. Desondanks laat de overvraging zien hoe gewillig alle deelnemers zijn om een bijdrage te leveren aan een schonere toekomst!

Spar met een specialist

Heeft u de Innovation Fund calls gemist of heeft u om wat voor reden dan ook geen aanvraag in kunnen dienen? We stellen u graag op de hoogte van mogelijk nieuwe subsidiekansen binnen Innovation Fund of andere interessante regelingen die aansluiten bij uw project!

Binnen veel (Europese) subsidieprogramma’s worden, net als binnen het Innovation Fund, alleen de beste aanvragen beoordeeld. Een uitgedachte, duidelijke, maar vooral krachtige aanvraag is hierdoor van groot belang. Naast het bieden van subsidieadvies ondersteunen onze specialisten u ook graag bij het reviewen of opstellen van een kansrijke aanvraag. Neem contact op voor meer informatie over onze dienstverlening en de subsidiemogelijkheden.

Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Innovation Fund
Gerelateerde subsidie Innovation Fund
Het Europese Innovation Fund ondersteunt innovatieprojecten gericht op koolstofarme technologieën. ...Lees verder

contact

Meer weten over de subsidiekansen vanuit het Innovation Fund of andere regelingen? Neem contact op!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00