Stimulus kent 38 innovatieprojecten MIT Zuid R&D toe

De in september gesloten MIT Zuid voor R&D-samenwerkingsprojecten heeft ook dit jaar weer subsidie verleent aan een groot aantal innovatieprojecten uit Zuid-Nederland. Het budget van € 7.324.800,-  is volledig benut en wordt over 38 projecten uit Limburg, Noord-Brabant en Zeeland verdeeld!

Verdeling budget MIT Zuid R&D-samenwerkingsprojecten

De geselecteerde projecten richten zich op innovaties in de volgende topsectoren:

  • Agri & Food (5x)
  • Chemie & Biobased (8x)
  • Hightech Systemen & Materialen (15x)
  • Life Sciences & Health (8x)
  • Logistiek (2x)

In totaal investeren de bedrijven zelf ruim € 14,4 miljoen in hun innovatieprojecten. De toegekende subsidiebijdrages lopen uit van ongeveer € 23.000,- voor het kleinste innovatieproject tot wel € 175.000,-! Alle projecten ontvangen subsidie die 35% van de subsidiabele kosten bedraagt. Lees hier de volledige lijst van projecten en de subsidiebijdrages. Hezelburcht heeft, met succes, een aantal van de projectpartners mogen ondersteunen bij hun MIT Zuid R&D-samenwerkingsproject aanvraag.

Meer over MIT R&D-samenwerkingsprojecten

De MIT R&D-samenwerkingsprojecten is onderdeel van de MIT regeling (MKB innovatiestimulering Regio en Topsectoren) en verleent subsidie aan allerlei innovatieprojecten van samenwerkende mkb-ondernemingen. Zoals eerder aangegeven bedraagt de subsidie 35% van de subsidiabele kosten tot maximaal € 350.000,-.

Subsidie aanvragen doet u op basis van de regio waar de penvoerder gevestigd is en waar meer dan 50% van de projectkosten worden gemaakt. MIT R&D-samenwerkingsprojecten is onderverdeeld in de regio’s Noord, Noordvleugel, Oost, Zuid en Zuidvleugel.

Ondersteuning door Hezelburcht

De MIT R&D-samenwerkingsprojecten is op het moment gesloten voor alle regio’s. Naar verwachting zal deze in 2021 weer open gaan. Hoeveel budget hiervoor vrijkomt wordt nog bekendgemaakt.

Wel kunt u zich nu al voorbereiden op de aanvraagronde van 2021. Binnen MIT R&D-samenwerkingsprojecten worden namelijk alleen de beste aanvragen beloond. Een goede en tijdige voorbereiding is daarom van groot belang. Laat u hierbij ondersteunen door de specialisten van Hezelburcht. Hezelburcht heeft een mooie track record in het aanvragen MIT subsidies voor honderden projecten.

Spar met een specialist
Of bel direct naar: 088 495 20 00

MIT subsidie
Gerelateerde subsidie MIT subsidie
De MIT ondersteunt mkb'ers bij het opzetten van innovatieve projecten. Van kennisverwerving, extern ...Lees verder

contact

Meer weten over MIT Zuid R&D-samenwerkingsprojecten? Of zoekt u subsidie voor uw project? Laat deze toetsen op de mogelijkheden!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00