Mijn Hezelburcht Menu

Nieuwe subsidiekans voor eHealth toepassingen in de thuissituatie

In aanloop naar de eHealthweek die deze week plaatsvindt, heeft het ministerie van VWS vorige week meer bekendgemaakt over de Stimuleringsregeling E-Health Thuis (SET). Vanuit deze regeling worden initiatieven ondersteunt, die zich richten op opschaling en borging van bestaande eHealthtoepassingen.

Stimuleringsregeling E-Health Thuis | SET subsidie

Het doel van de SET subsidieregeling is om eHealth-toepassingen breder in te zetten en zo de kwaliteit van leven voor mensen met een zorgvraag te verbeteren of de mantelzorg te vereenvoudigen of ontzorgen. Met behulp van slimme eHealth-toepassingen kunnen ouderen en mensen met een chronische ziekte of beperking langer thuis blijven wonen.

De subsidieregeling is zeer interessant voor zorgaanbieders. Subsidie kan namelijk worden aangevraagd voor samenwerkingsprojecten, bestaande uit ten minste één zorgaanbieder en één inkopende partij ( zoals een gemeente, zorgverzekeraar of zorgkantoor). De subsidie wordt verleend voor het projectmanagement, de implementatie van eHealth in werkprocessen, het organiseren van een duurzame bekostiging en de bijbehorende communicatie, training en kennisdeling.

Subsidie aanvragen voor eHealth toepassingen?

Wilt u beroep doen op subsidie vanuit de Stimuleringsregeling E-Health Thuis? Indienen is mogelijk vanaf 1 maart 2019 via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld, een tijdige voorbereiding is dan ook gewenst!

Meer informatie over E-Health Thuis?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Wenst u meer informatie of subsidieadvies? Neem gerust contact met ons op! Onze specialisten informeren u graag over de mogelijkheden.

Neem contact op voor een kennismaking!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00