Stimuleringsfonds Metropoolregio Eindhoven

De Brainport regio is hét kloppende hart van Zuid-Nederland. Door haar internationale karakter en regionale focus is Brainport een van de belangrijkste economische regio’s in Nederland. Om de regio te versterken is samenwerking van essentieel belang. Daarom hebben 21 regiogemeenten* de handen ineen geslagen en de Metropoolregio Eindhoven opgericht.

Stimulering regionale samenwerkingsinitiatieven

Met het Stimuleringsfonds stimuleert de Metropoolregio Eindhoven al jaren innovatie, economische structuur en samenwerking in Zuidoost-Brabant. Samenwerkingsinitiatieven van ondernemers, kennisinstellingen en overheden komen in aanmerking voor subsidie. Het uitvoeren van een haalbaarheidsstudie, het opstellen van een business case of de ontwikkeling van een prototype zijn voorbeelden van subsidiabele projecten. Een belangrijke voorwaarde van het Stimuleringsfonds is dat projecten een aantoonbaar economisch effect op de regio hebben. Een project moet waarde toevoegen in de vorm van:

  • Werkgelegenheid;
  • Innovatieve methoden/technieken;
  • Versterking van de concurrentiepositie;
  • Verbetering van het vestigingsklimaat;
  • Stimulering van duurzame ontwikkeling in de regio.

U moet daarnaast met een andere partij uit de regio samenwerken. De bijdrage uit het Stimuleringsfonds is maximaal € 50.000,-. Organisaties kunnen twee keer per jaar een projectvoorstel indienen. In 2017 sluiten de tenders op 1 april en 1 oktober.

Kennis van de regio

Vorig jaar vroegen wij met succes subsidie vanuit het MRE Stimuleringsfonds aan voor het Eindhovense bedrijf ZENS. Bekijk hier het project. Pim Polman, consultant vestiging Eindhoven: “Door onze vestiging op de High Tech Campus weten wij wat er speelt in de Brainport regio. Erg belangrijk voor een succesvolle aanvraag voor het Stimuleringsfonds. Een project moet aansluiten bij de regionale agenda”. Heeft u een concreet project met een regionale impact? Neem dan contact op met consultant Pim Polman om uw project te bespreken.

* Asten, Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonck, Deurne, Eersel, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Heeze-Leende, Helmond, Laarbeek, Nuenen, Oirschot, Reusel-De Mierden, Someren, Son en Breugel, Valkenswaard, Veldhoven, Waalre.

 

Overleg met een expert
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Stimuleringsfonds Metropoolregio Eindhoven (MRE)
Gerelateerde subsidie Stimuleringsfonds Metropoolregio Eindhoven (MRE)
De Brainport regio is een innovatieve top technologieregio van wereldformaat met een uniek economisc...Lees verder

contact

Heeft u vragen of wenst u meer informatie? Of wilt u uw eigen financiële situatie bespreken met een specialist? Neem contact op!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00