ZENS Wireless Charging

Het jonge en innovatieve Eindhovense bedrijf ZENS is gespecialiseerd in de ontwikkeling van wireless charging producten voor onder meer mobiele telefoons. In 2011 richtten de broers Johan en Erik Plasmans het bedrijf op. In de afgelopen jaren is ZENS sterk gegroeid in zowel omzet als medewerkers, ondersteund door een grote flexibele schil van regionale kennisdragers. Vanuit hun vestiging op de High Tech Campus doen zij niet alleen zaken in Brabant. Namen in het klantenportfolio zijn bekende retailbedrijven als CoolBlue, Mediamarkt en Dixons. In de professionele markt werkt ZENS voor onder andere Ahrend, Lexus en SEDUS.

Steeds meer bedrijven stappen nu, ruim vier jaar later, pas in op draadloos laden. Hierdoor heeft ZENS met haar specialistische expertise inmiddels een ruime voorsprong opgebouwd. Bovengenoemde wereldspelers benaderen ZENS regelmatig voor het uitwisselen van kennis en het leveren van producten. ZENS geldt dan ook niet voor niets als één van de hipste jonge bedrijven in de Brainport Regio.


WBSO, Innovatiebox en MRE

Hezelburcht maakt het mede mogelijk dat ZENS kan doorgroeien. Bijvoorbeeld met behulp van bijdragen vanuit fiscale regelingen, zoals de WBSO en de innovatiebox.

Recentelijk is ook een project afgerond binnen het Stimuleringsfonds (Metropoolregio Eindhoven). In dit project ontwikkelde ZENS samen met Zaak040 de PuK iBeacon. Een draadloos oplaadpunt waarin iBeacon technologie (Apple protocol voor locatiebakens) is geïntegreerd. De Brabantse ondernemers richtten zich bij de toepassing op kantoormeubilair. Binnen grote organisaties helpt de PuK iBeacon om inzichtelijk te maken welke werkplekken vrij zijn, waar collega’s zitten en kan een medewerker automatisch op een werkplek inchecken. Daarnaast kan, afhankelijk van de locatie, relevante informatie zoals een vluchtplan worden getoond. Naast de ontwikkeling van de PuK iBeacon is ook een grootschalige pilot onderdeel geweest van het project. Deze pilot werd uitgevoerd in samenwerking met Ahrend. Met de bijdrage vanuit het Stimuleringsfonds onderstreept het samenwerkingsverband van gemeenten in de regio Zuid-Oost Brabant de potentie en innovatiekracht van deze gedreven ondernemers.

De kennis om meerdere subsidieregelingen met elkaar te combineren is volgens ZENS de kracht van Hezelburcht. “Door de ervaring van Hezelburcht en het feit dat ze alles in huis hebben maken we nu succesvol gebruik van diverse regelingen”.

Overige subsidies

We kunnen altijd zoeken naar een specifieke subsidie voor uw specifieke vraag.
Wij hebben een ervaren team van subsidiespecialisten dat altijd voor u klaar staat.
Neem via de onderstaande button contact met ons op.

Alle subsidies Contact
Fields marked with an * are required