SDE+ wordt verbreed en heet SDE++ vanaf 2020

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+) is al vele jaren een belangrijke instrument van het ministerie om de ontwikkeling van duurzame energieproductie te stimuleren. Hoewel de regeling al voor grote successen heeft gezorgd, wordt de regeling toch op de schop genomen. Dat wil zeggen dat de regeling vanaf 2020 wordt verbreed met meer aandacht voor CO2-reductie en er een ‘+’ bij krijgt.

Stimuleringsregeling Duurzame Energietransitie (SDE++)

De nieuwe regeling beperkt zich niet enkel tot de productie van duurzame energie, maar gaat zich ook richten op CO2-reductie. In dit stelsel gaat er gemeten worden op basis van “vermeden CO2 -uitstoot” in plaats van “opgewekte kWh’s”. Reden hiervoor is het bereiken van de emissiereductiedoelstellingen in 2030. In dit jaar moet de uitstoot namelijk met ten minste 49 procent zijn afgenomen.

Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat gaat de regeling samen met marktpartijen verder uitwerken. Daarbij wordt gekeken naar welke technieken in aanmerking komen, welke subsidiebedragen per techniek gelden en of productie- of budgetplafonds wenselijk zijn. In het najaar van 2019 wordt een definitief voorstel verwacht.

Advies of aanvullende informatie?

Wat de gevolgen zijn voor de categorie Zon-PV binnen de regeling is nog niet duidelijk. Onze specialisten informeren u graag over de mogelijkheden voor uw projecten. Voor advies of meer informatie neem gerust contact op.

Wat de precieze consequenties zijn van deze wijziging moet nog blijken gedurende de marktconsultatie begin 2019. Wél houdt het in dat er op de lange termijn grote gevolgen zijn voor populaire maatregelen, zoals zonne-energie. Geïnteresseerden in zonne-energie houden wij graag op de hoogte over de aanstaande wijzigingen. - Gilles Dillen, specialist

Neem contact op voor een kennismaking!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Contact

Bent u benieuwd naar de subsidiemogelijkheden voor uw project? Neem gerust contact op voor aanvullende informatie of een kennismaking.

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00