SDE+ biedt gemeenten tal van mogelijkheden

Waarom kunt u als gemeente niet meer om de SDE+ heen?

Net als de overige gemeenten in Nederland, heeft ook uw gemeente getekend om maatregelen te treffen die noodzakelijk zijn om de Europese klimaatdoelstellingen van 2030 te behalen. Maar hoe gaat u als gemeente ervoor zorgen dat er meer duurzame energie wordt opwerkt? Ons advies: zet samen met de inwoners, organisaties en woningcorporaties binnen uw gemeente stappen naar een duurzame toekomst! Door het effectief inzetten van zonnepanelen kan het aandeel grijze energie binnen uw gemeente aanzienlijk verlaagd worden. Groene, hernieuwbare zonne-energie is de toekomst!

Hoe kunt u het gebruik van zonne-energie binnen uw gemeente stimuleren?

De SDE+ subsidie maakt het investeren in zonnepanelen gegarandeerd rendabel. Een zetje in de rug van de overheid om de klimaatdoelstellingen van Parijs te behalen. Niet alleen kunt u als gemeente een voorbeeldrol innemen door te investeren in zonnepanelen, u kunt ook organisaties binnen uw gemeente inspireren en motiveren om hierin te investeren. Hieronder een aantal suggesties van onze experts.

  1. Door de panden in eigendom van de gemeente te verduurzamen met zonnepanelen wekt de gemeente haar eigen groene stroom op, geheel duurzaam. Een dergelijke duurzaamheidsinvestering verlaagt de CO2-uitstoot bovendien aanzienlijk.
  2. Naast uw voorbeeldrol als gemeente, kunt u ook de organisaties die actief zijn binnen uw regio stimuleren om gebruik te maken van zonne-energie. Denk bijvoorbeeld aan de productielocaties, bedrijfspanden en scholen binnen uw gemeente. Door deze organisaties te adviseren en stimuleren om te verduurzamen, kunnen er flinke stappen worden gezet. Informeer ze daarbij ook zeker over de subsidiekansen om dergelijke investering rendabel te maken.
  3. Gemeenten worden daarnaast steeds vaker benaderd door zonnepanelenleveranciers in het kader van de realisatie van zonnevelden. Zonnevelden zijn een ideale manier om uw gemeente op grootschalige wijze te verduurzamen. Ook voor dergelijke omvangrijke zonne-energieprojecten kan een gemeente subsidie aanvragen vanuit de SDE+ regeling.
  4. Als gemeente kunt u tot slot invloed uitoefenen op de realisatie van (nieuw)bouwprojecten. Dergelijke projecten zijn immers een uitgelezen kans om hernieuwbare energie zoals zonnepanelen te stimuleren. Door huizen en appartementencomplexen te voorzien van zonnepanelen biedt u de bewoners groenere alternatieven voor energieopwekking en maakt u de huishoudens bovendien meer zelfvoorzienend.

Diverse gemeenten waren u al voor!

Om de lokale klimaatdoelen te bereiken, investeren steeds meer gemeenten in de zonnepanelen installaties op hun gebouwen. Zo vroeg gemeente Heumen begin 2017 succesvol SDE+ subsidie aan voor het plaatsen van zonnepanelen op een duurzaam sportcentrum. De investering brengt gemeente Heumen een stap verder richting het behalen van haar duurzaamheidsdoelstellingen. Lees meer over het project.

Mogelijkheden voor uw gemeente bespreken?

Bent u ook benieuwd naar hoe u SDE+ subsidie binnen uw gemeente kunt benutten om stappen te zetten naar de klimaatdoelstellingen van 2030? Bespreek de mogelijkheden vrijblijvend met onze specialist Bob Dubbeldam of neem contact op via 088 495 20 00.

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00