Tips succesvolle SDE+ aanvraag

Op 7 maart opent de voorjaarsronde van de populaire SDE+ regeling. Met een budget van € 12 miljard dé belangrijkste subsidie om de productie van duurzame energie te stimuleren. De regeling is onderverdeeld in de categorieën zon, water, wind, biomassa en geothermie. Overweegt u om te investeren in de productie van duurzame energie en wilt u weten of dit rendabel is? Dan kunt u eigenlijk niet om de SDE+ heen. De subsidie vergoedt het verschil tussen de relatief lage kostprijs van grijze energie en de relatief hoge kostprijs van groene energie.

In 2016 werd na de grote hoeveelheid aanvragen tijdens de eerste openstelling, het budget van € 8 naar € 9 miljard verhoogd. In de najaarsronde werd het budget weer flink overschreden. Hoewel het budget voor de twee openstellingen in 2017 nog hoger is, blijft een succesvolle SDE+ aanvraag niet vanzelfsprekend. SDE+ specialist Bob Dubbeldam helpt u op weg met de drie belangrijkste tips.

Overleg met een expert
Of bel direct naar: 088 495 20 00

1. Werk met een strategie

De SDE+ kenmerkt zich door een gefaseerde openstelling. De vergoeding neemt in iedere fase toe, maar daarmee ook het risico dat het budget is overschreden. De slagingskans van een aanvraag kunt u vergroten door een indienstrategie te bepalen. Onder andere het project, de gewenste subsidiebijdrage en de datum van ingebruikname zijn van cruciaal belang voor deze strategie.

2. Begin op tijd

Deze tip ligt voor de hand, maar in de praktijk zien wij dat organisaties veelal te laat beginnen met het voorbereiden van een aanvraag. Een volledige aanvraag voor de SDE+ betekent namelijk ook dat u de benodigde vergunningen en bijlagen op tijd heeft. Vanaf een vermogen van 500 kWp is het bijvoorbeeld verplicht om een haalbaarheidsstudie van het project bij uw aanvraag toe te voegen. Zonder deze haalbaarheidsstudie is de aanvraag onvolledig en gaat deze niet mee in de beoordeling. Zorg ervoor dat u op tijd inzichtelijk heeft wat er nodig is voor een volledige SDE+ aanvraag. Het is daarbij ook verstandig om na te denken over de besproken indienstrategie.

3. Ken de spelregels van SDE+

Een SDE+ toekenning betekent niet dat de subsidie ook daadwerkelijk wordt uitgekeerd. De SDE+ vraagt u in de meeste gevallen in een oriënterende fase aan. Ten tijde van de realisatie kan het project afwijken van hetgeen u destijds heeft aangevraagd. Dit kan voor problemen zorgen wanneer u de installatie aanmeldt bij de netbeheerder of CertiQ.

Wilt u meer weten over SDE+?

Wilt u meer weten over de SDE+ regeling of hulp bij uw subsidieaanvraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

contact

Wilt u meer te weten komen over de SDE+ regeling? Laat uw gegevens achter of bel direct naar 088 495 20 00

Meer weten?

Neem contact met ons op!

?

Meer weten?

Vragen? Op zoek naar meer informatie? Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.