REACT-EU Oost-Nederland krijgt vervolg met tweede openstelling

Eerder dit jaar hebben de vier EFRO-programma’s extra budget gekregen vanuit REACT-EU voor een veerkrachtig herstel uit de crisis. Zo’n € 220 miljoen aan subsidiebudget is verdeeld over de regio’s en veel organisaties waren daarin geïnteresseerd. Het deel van OP-Oost (Oost-Nederland) bedroeg € 47,7 miljoen. Hoewel er momenteel nog hard wordt gewerkt aan de subsidietoekenningen van de eerste openstellingen, wordt er ook al gekeken naar de invulling van een tweede ronde. Dit is wat er tot dusver bekend is:

Hoe komt de tweede REACT-EU openstelling eruit te zien?

“We investeren ons de crisis uit.” Dit was destijds de boodschap van het kabinet tijdens Prinsjesdag. Er werden op nationaal en Europees niveau diverse herstelmaatregelen en -programma’s in het leven geroepen om bedrijven de middelen te bieden om te kunnen blijven innoveren. REACT-EU is voornamelijk gericht op het subsidiëren van innovatieve projecten op het gebied van digitalisering en groen, welke moeten zorgen voor een veerkrachtig herstel van de economie. Ook binnen de tweede openstelling wordt dit doel voortgezet. Daarnaast komt de nadruk wederom te liggen op de latere fases van innovatie (TRL 5-8). Ook wordt er heroverwogen om een regeling op te nemen voor innovatieve ecosystemen én ontwikkelprojecten. De regeling voor ontwikkelprojecten wordt in ieder geval wel vervolgd.

Benieuwd of uw projectidee kans maakt?

Er wordt gewerkt aan de tweede REACT-EU openstelling. Bij een positief besluit van de EC wordt ernaar gestreefd om deze nieuwe ronde vanaf 15 november 2021 open te stellen. Een goede voorbereiding zorgt voor een grote kans op toekenning. Laat u daarom nu alvast door onze specialisten ondersteunen bij het in kaart brengen van uw projectidee. Neem contact met ons op om de subsidiemogelijkheden van uw project te bespreken!

Vrijblijvend advies? Neem contact op
Of bel direct naar: 088 495 20 00

REACT-EU
Gerelateerde subsidie REACT-EU
De Europese Commissie heeft naar aanleiding van de pandemie het uitgebreide en ambitieuze herstelpro...Lees verder

contact

Wilt u op de hoogte blijven van REACT-EU? Neem contact met ons op!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00