Provincie Gelderland investeert € 200 miljoen in projecten met Perspectieffonds Gelderland

Provincie Gelderland heeft akkoord gegeven op het Perspectieffonds Gelderland welke een vermogen heeft van wel € 200 miljoen! Vanuit dit fonds wordt er geïnvesteerd in projecten die een bijdrage leveren aan vraagstukken van de toekomst. Bent u een Gelderse onderneming met ambitie én een projectidee waarmee u het verschil kunt maken? Dan biedt Perspectieffonds Gelderland interessante mogelijkheden.

Het doel van Perspectieffonds Gelderland

Met Perspectieffonds Gelderland creëert de provincie slagkracht waarmee we ondernemingen en projecten de ruimte geven om hun innovaties en uitvoerend vermogen te versnellen op terreinen waar we vandaag, morgen en overmorgen de grote maatschappelijke uitdagingen zien. Denk aan transities in Voeding, Gezondheid, Energie en een Duurzame Samenleving. - Jan Markink, gedeputeerde Gelderland

(Bron: Oost-NL)

Wat voor projecten komen in aanmerking?

Het fonds is vooral gericht op het versnellen en versterken van de innovatiekracht van ondernemingen en projecten. De focus ligt op projecten die grote maatschappelijke uitdagingen niet uit de weg gaan, bijvoorbeeld op het gebied van:

  • Energietransitie;
  • Klimaatadaptatie;
  • Circulaire economie;
  • Biodiversiteit;
  • Bereikbaarheid;
  • Economisch vestigingsklimaat;
  • Woon- en leefklimaat.

Businessplannen worden kritisch bekeken. Daar waar potentie zit zal er geïnvesteerd worden om drempels weg te nemen en zo de groei van innovatieve projecten en bedrijven te stimuleren. Projecten en bedrijven worden in de eerste plaats beoordeelt op de verwachte maatschappelijke opbrengst. Van belang zijn de (verwachte) tastbare resultaten van innovaties op maatschappelijke thema’s en vraagstukken waar de samenleving oplossingen voor nodig heeft.

Belangrijke voorwaarde: financieel rendement

Een belangrijke voorwaarde is dat het fonds financieel en maatschappelijk rendement blijft opleveren. Dit betekent dat als er vanuit Perspectieffonds Gelderland wordt geïnvesteerd, dit ook gebeurt door andere investeringspartners én dat de investering wordt terugverdiend. Zo kan er weer opnieuw geïnvesteerd worden in nieuwe projecten.

Meer informatie

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van het Perspectieffonds Gelderland voor uw bedrijf en project? We zoeken dit graag voor u uit. Naast het bieden van subsidieadvies ondersteunen wij u ook graag op andere vlakken van het subsidietraject: van het aanvragen van subsidie tot administratieve ondersteuning.

Plan een vrijblijvende kennismaking in!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Bent u een Gelderse onderneming met een innovatieve oplossing voor hedendaagse problemen? Dan is Perspectieffonds Gelderland wellicht interessant voor u.

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00