Persbericht: De haven van Rotterdam kiest voor Hezelburcht

Onlangs hebben wij meegedaan aan de Europese aanbesteding van Port of Rotterdam (PoR) om een voorkeursleverancier te worden voor subsidieondersteuning. We zijn verheugd over het feit dat de grootste haven van Europa gekozen heeft voor Hezelburcht: wij mogen PoR de komende jaren ondersteunen bij het opstellen van diverse regionale, nationale en Europese subsidietrajecten.

Eerdere samenwerking

De afgelopen 10 jaar heeft Hezelburcht al diverse subsidieopdrachten voor PoR mogen uitvoeren. Mooie voorbeelden daarvan zijn: de aanleg van het Theemswegtracé (CEF Transport) en het Porthos-project (CEF Energy). In het laatste geval wordt CO2 van de industrie in de Rotterdamse haven getransporteerd naar en opgeslagen in lege gasvelden onder de Noordzee. Daarnaast hebben wij ondersteuning geboden bij het opstellen van de Horizon 2020 / European Green Deal-aanvraag voor het MAGPIE-project (45 projectpartners), dat zich richt op duurzame en slimme logistiek in havens.

Preferred suppliers van Port of Rotterdam

Naar aanleiding van deze openbare aanbesteding heeft PoR drie partijen geselecteerd (‘preferred suppliers’), waarmee ondertussen een raamcontract is afgesloten; Hezelburcht betreft dus één van deze partijen. Wij zijn erg trots op dat we de komende jaren nog meer ambities van PoR mogen realiseren. PoR zet onder meer volop in op de energietransitie dan wel het terugbrengen van de CO2-uitstoot in de haven van Rotterdam. Wij leveren hieraan de komende jaren graag een bijdrage!

Benieuwd wat samenwerken met Hezelburcht voor uw organisatie betekent?

Neem contact op
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Wilt u meer te weten komen over onze dienstverlening en een mogelijke samenwerking met Hezelburcht? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00