Openstelling SDE++ twee maanden uitgesteld

De openstelling van de Stimuleringsregeling Duurzame Energietransitie (SDE++) is vandaag met twee maanden uitgesteld in verband met de de corona crisis. De subsidie opent nu op 24 november. De publicatie van de regeling door minister Wiebes, wordt in augustus verwacht. Het nieuwe tijdschema ziet er als volgt uit:

Vernieuwd tijdschema SDE++
24 november, 09.00 uur
30 november, 17.00 uur
7 december, 17.00 uur
14 december, 17.00 uur tot 17 december, 17.00 uur

Vertraging van vergunningverlening

De openstelling zou aanvankelijk niet uitgesteld worden, maar vanwege aangepaste werkomstandigheden (in het kader van COVID-19) zou het verlenen van benodigde vergunningen zijn vertraagd. Hierdoor zou een deel van de projecten niet meer in deze openstellingsronde kunnen indienen, maar pas in het najaar van 2021. ‘Tegelijkertijd blijkt ook de uitwerking van de onderliggende regelgeving en de benodigde goedkeuring van de Europese Commissie in het kader van staatsteun omvangrijker dan eerder gedacht.’ – aldus minister Wiebes.

Op maat gemaakte SDE++ indienstrategie

Door de verbreding komen meer technieken in aanmerking voor subsidie en zal uw aanvraag concurreren met uiteenlopende technieken. Denk daarbij aan CCS, Elektrolyse, elektrische boilers, windenergie, biomassa vergisting, restwarmtebenutting en Zon-PV. Hezelburcht kan u helpen met een op maat gemaakte indienstrategie. Dit is essentieel voor een goede businesscase.

Met de ervaring van onze duurzaamheidsspecialisten vergroot u de kans van slagen en bereikt u maximaal projectrendement. Neem contact op, wij adviseren u graag vrijblijvend over de mogelijkheden voor uw organisatie.

Neem contact op!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Contact

Benieuwd naar de gevolgen voor uw organisatie? Neem contact op, we staan u graag te woord.

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00