Nieuw! | ZonMw Maatschappelijke Diensttijd

Met het onlangs gepubliceerde actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd biedt ZonMw organisaties experimenteerruimte binnen proeftuinen voor het uitvoeren en vormgeven van de maatschappelijke diensttijd. De maatschappelijke diensttijd is door het kabinet ontwikkeld om jongeren kansen te bieden en te stimuleren om betrokken te zijn bij de samenleving. Voor jongeren wordt het hierdoor mogelijk om zich te ontwikkelen en oriënteren op een toekomstperspectief, maar daarnaast ook om een zinvolle bijdrage te kunnen leveren aan de samenleving.

Deadline & budget

In totaal is er in 2018 een budget van ruim € 20 miljoen beschikbaar. De subsidiebijdrage per project bedraagt minimaal € 100.000 en maximaal € 1.000.000. Om in aanmerking te komen voor subsidie binnen de eerste openstelling moeten projecten worden aangemeld vóór 1 mei 2018 door het bondig aanmelden van het projectplan per mail. Vervolgens is het tot 22 mei 2018  mogelijk om een uitgewerkte aanvraag in te dienen.

Later dit jaar volgt een tweede openstelling. Wij verwachten dat deze sluit op 11 september 2018. De concrete invulling en details worden nog bekendgemaakt door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Voorwaarden

  • De maximale looptijd van een project bedraagt 18 maanden.
  • Alleen projecten met een landelijk, regionaal of grootstedelijk bereik worden ondersteund.
  • Aanvragen is mogelijk voor één of meerdere organisaties zonder winstoogmerk, die een maatschappelijk doel nastreven.
  • Jongeren moeten centraal staan en betrokken worden bij de opzet en uitvoering van het project.

Ontdek de mogelijkheden!

Wilt u meer weten of benieuwd naar de mogelijkheden voor uw project? Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking. Wij kunnen u helpen bij het bepalen van de mogelijkheden en ondersteuning bieden bij het aanvraagproces.

Neem contact op voor een kennismaking!

ZonMw
Gerelateerde subsidie ZonMw
ZonMw stimuleert met diverse subsidieprogramma’s gezondheidsonderzoek en zorginnovatie in Nederlan...Lees verder
Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00