Aanpak sociaaleconomische gezondheidsverschillen

Burgers met een lage sociaaleconomische status hebben frequenter last van gezondheidsproblemen. Ze hebben bovendien een minder lange (gezonde) levensverwachting. Ze hebben vaak meerdere problemen op verschillende gebieden, zoals werk, relaties en financiën. Kwetsbare burgers geven dat soort problemen vaak sneller aandacht dan hun gezondheid op lange termijn.

Het is als hulpverlener lastig om deze gezondheidsachterstanden te beperken, aangezien er sprake is van een multidisciplinair probleem. Om deze gezondheidsachterstanden te voorkomen, verklaren en beperken is ZonMw op zoek naar projectideeën die inzicht en kennis over dit onderwerp vergroten.

Overleg met een expert
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Twee subsidieoproepen binnen het programma

  • De eerste subsidieoproep richt zich op de ontwikkeling en evaluatie van lokale integrale zorg en welzijn aanpak. Uitgangspunt is de verbinding tussen gezondheid en het sociale domein.
  • Binnen de tweede subsidieoproep kunnen voorstellen worden ingediend voor nieuw breed onderzoek naar het verband tussen gezondheid en sociaaleconomische gezondheidsverschillen.

Budget & Deadline

Voor meer informatie over het programma Aanpak sociaaleconomische gezondheidsverschillen kunt u kijken op de website van ZonMw.

In totaal is er € 2,6 miljoen budget beschikbaar. Het budget per onderzoek bedraagt maximaal € 325.000,-  en dient een looptijd te hebben van maximaal 4 jaar. U kunt een aanvraag indienen tot en met 7 februari 2017. Heeft u behoefte aan meer informatie of advies? Hezelburcht helpt u graag. Neem vrijblijvend contact met ons op of bel 088 495 20 00.

ZonMw
Gerelateerde subsidie ZonMw
ZonMw stimuleert met diverse subsidieprogramma’s gezondheidsonderzoek en zorginnovatie in Nederlan...Lees verder

contact

Heeft u vragen of wenst u meer informatie? Of wilt u uw eigen financiële situatie bespreken met een specialist? Neem contact op!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00