MIT haalbaarheid gaat in april 2023 weer open

Wilt u als mkb’er aan de slag met het in kaart brengen van de technische of economische haalbaarheid van uw projectidee? Dan kan de mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT) Subsidie voor haalbaarheidsprojecten u daarbij ondersteunen. De MIT-subsidie is een populaire regeling voor het mkb die jaarlijks open gaat voor verschillende type projecten. De subsidie voor de MIT haalbaarheid opent op 4 april 2023 voor aanvragen.

Waarvoor kunt u de MIT haalbaarheid subsidie aanvragen in 2023? 

Mkb’ers met innovatieprojecten komen in aanmerking voor subsidie vanuit de MIT haalbaarheid. De subsidie is specifiek bedoeld voor de uitvoering van haalbaarheidsprojecten voor het in kaart brengen van de technische en economische risico’s van de innovatie. Denk daarbij aan bijvoorbeeld literatuuronderzoek, marktverkenning of industrieel onderzoek. De subsidie kan oplopen tot € 20.000,- per haalbaarheidsproject.

Waar moet uw project aan voldoen?

Om in aanmerking te komen voor MIT subsidie moet u aan een aantal criteria voldoen:

  1. Het project moet aansluiten op het Missiegedreven Topsectoren Beleid (dat zijn 4 maatschappelijke thema’s, verdeeld over 25 missies);
  2. De uren en kosten van de aanvrager zijn subsidiabel, net als het inhuren van een externe adviseur;
  3. De looptijd van een haalbaarheidsproject is één jaar;
  4. Binnen 4 maanden na indienen start de uitvoering van het haalbaarheidsproject;

Andere instrumenten vanuit de MIT 

Naast subsidie voor haalbaarheidsprojecten zijn er binnen de MIT ook twee andere instrumenten beschikbaar voor mkb’ers:

  • R&D-samenwerkingsprojecten voor innovaties waarbij minimaal twee mkb’ers samenwerken aan het vernieuwen of ontwikkelen van een product, productieproces of dienst. Deze subsidie gaat naar verwachting in juni 2023 weer open voor aanvragen.
  • Kennisvouchers voor het oplossen van een kennisvraag door een kennisinstelling over de vernieuwing van producten, productieprocessen of diensten.

Wilt u meer weten over deze instrumenten? Bekijk onze MIT-subsidie pagina.

MIT-subsidie aanvragen met Hezelburcht 

Wilt u graag meer weten over MIT haalbaarheidsprojecten 2023 of kunt u hulp gebruiken bij het aanvragen hiervan? Onze specialisten hebben veel ervaring met MIT-subsidieaanvragen en staan u graag te woord.

Spar met een specialist!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Contact

Neem contact op met onze specialisten:

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00