Kabinet investeert miljarden in pakket voor mkb’ers

Bij de bekendmaking van de Miljoenennota 2023 kondigde het kabinet een pakket maatregelen voor mkb’ers aan. Begin november werd bekendgemaakt dat het pakket is afgerond. Benieuwd welke maatregelen dit zijn? U leest het hier.

Nieuwe visies, nieuwe gelden

Het kabinet wil nog meer focussen op kennis en innovatie. Hun peilen zijn gericht op het maken van keuzes die echte meerwaarde hebben voor onze maatschappij en economie. Daarnaast zetten ze zich hard in voor het omhoog gooien van het totale aantal investeringen. Hierbij komen ook meer financiële middelen kijken. Dit kunt u de komende jaren allemaal verwachten:

  • Vanaf de jaren 2023 tot en met 2027 wordt er elk jaar ruim € 500 miljoen uitgetrokken voor het mkb. Vanaf 2028 gaat dit jaarbedrag omhoog naar structureel € 600 miljoen.
  • Het budget voor de EIA en MIA worden geïntensiveerd om zo ‘groen’ investeren te stimuleren.
  • Investeren wordt op zich al makkelijker doordat nieuwe bedrijfsmiddelen in 2023 willekeurig mogen worden afgeschreven.
  • De WBSO wordt geïndexeerd, hierdoor wordt speur- en ontwikkelingswerk goedkoper.
  • Er wordt vanuit het Nationaal Groeifonds geïnvesteerd in projecten van onderzoekers, ondernemers en maatschappelijke organisaties.
  • Er wordt geïnvesteerd in toegepaste onderzoeksfaciliteiten (€ 500 miljoen), praktijkgericht onderzoek (€ 100 miljoen) en de grootschalige wetenschappelijke infrastructuur (€ 500 miljoen).
  • Start-ups en scale-ups krijgen ook volop financieringsmogelijkheden (meer dan € 1 miljard).
  • De Kennis en Innovatieagenda’s (KIA’s) worden herziend en er wordt een nieuw Kennis- en Innovatiecovenant (KIC) afgesloten.
  • Het voornemen om het tarief in de motorrijtuigenbelasting (mrb) voor bestelauto’s van ondernemers vanaf 2025 te verhogen gaat hoogstwaarschijnlijk niet door.

Hezelburcht ondersteunt u graag

Ofwel, de komende jaren brengen veel financieringsmogelijkheden met zich mee. Van fiscaal voordeel voor innovatie met de WBSO tot verduurzamingsmaatregelen met de EIA / MIA en nog meer subsidiekansen. Hezelburcht adviseert u graag over welke subsidies interessant zijn voor uw project of organisatie. Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Neem contact op
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Wilt u graag meer te weten komen over de subsidiekansen voor uw organisatie of project? Wij staan u graag te woord! Neem contact op via 088 495 20 00, info@hezelburcht.com of onderstaand formulier:

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00