In 2022 meer fiscaal voordeel met de MIA door hogere percentages

Met behulp van de Milieu-investeringsaftrek (MIA) ontvangen bedrijven fiscaal voordeel over investeringen in milieuvriendelijke technieken bovenop de standaard afschrijvingen. Met ingang van 1 januari 2022 gaan de percentages van de regeling omhoog, waardoor het maximale aftrekbare percentage van de investeringskosten wordt verhoogd van 36% naar 45%. Dat betekent nog meer voordeel voor duurzame ondernemers!

Maximale aftrekbare percentage van 36% naar 45%

De Milieu-investeringsaftrek kent drie percentages die verschillend worden toegepast, afhankelijk van het bedrijfsmiddel waarin wordt geïnvesteerd. In 2021 lagen de percentages op 13,5%, 27% en 36%. Per 1 januari 2022 worden de percentages verhoogd naar 27%, 36% en 45%. Dat betekent dat bedrijven in 2022 tot maximaal 45% van de investeringskosten kunnen aftrekken van de fiscale winst. In de milieulijst staat aangegeven welk percentage geldt voor welk bedrijfsmiddel.

MIA advies nodig?

Heeft u voor volgend jaar duurzame investeringen gepland staan? Onze specialisten voorzien u van vrijblijvend advies voor een zo voordelig mogelijke investering, bijvoorbeeld door het combineren van de MIA en VAMIL regeling. Neem contact op voor meer informatie.

Neem contact op
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Milieu-Investeringsaftrek (MIA \ Vamil)
Gerelateerde subsidie Milieu-Investeringsaftrek (MIA \ Vamil)
Met de MIA en Vamil kunnen ondernemers fiscaal voordelig investeren in milieuvriendelijke technieken...Lees verder

Contact

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies over de Milieu-investeringsaftrek.

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00