Groene investeringen met de VEKI subsidie

De subsidie Versnelde Klimaatinvesteringen in de Industrie (VEKI) stimuleert nu, naast alle bestaande projecten, ook groene investeringen voor circulaire economie, duurzame energie met waterstof en warme-infrastructuur en het verminderen van CO2 -uitstoot. Deze uitbreiding sluit aan bij de nieuwe mogelijkheden die de Europese staatssteunregels in juli 2023 hebben gepubliceerd.

Wat is de VEKI subsidie?

Met de VEKI subsidie krijgt u tot 70% subsidie voor CO2-besparende systemen, apparaten of technieken. Het gaat hierbij om bewezen technieken en niet om pilot- of demonstratieprojecten. U kunt gebruik maken van de VEKI voor investeringen met een terugverdientijd langer dan vijf jaar. Er zijn vier thema’s waar uw investering binnen moet vallen:

  • Energie-efficiëntie: voor het verminderen van het energieverbruik;
  • Recycling en hergebruik van afval: voor het verwerken van afvalstoffen tot nieuwe producten;
  • Lokale infrastructuurvoorzieningen: specifieke activiteiten voor investeringen in lokale infrastructuurvoorzieningen;
  • Overige investeringen die CO2-uitstoot of andere broeikasgassen reduceren.

Hier zijn in 2023 meer groene investeringsmogelijkheden bijgekomen.

Groene investeringen met VEKI

De VEKI subsidie biedt bredere ondersteuning voor groene investeringen en stimuleert hiermee initiatieven voor de volgende thema’s:

  • Circulaire economie: naast initiatieven voor recycling en hergebruik van afval van derden, is nu ook recycling en hergebruik van eigen afval mogelijk. De vervanging van primaire grondstoffen door secundaire (hergebruikte, teruggewonnen of gerecyclede) grondstoffen wordt ook ondersteund.
  • Duurzame energie met waterstof en warmte-infrastructuur: de VEKI opent mogelijkheden voor ondernemingen die willen investeren in installaties, apparatuur en machines die waterstof gebruiken. Projecten voor specifieke warmte-infrastructuur wordt ook ondersteund.

VEKI subsidie aanvragen

U kunt nu VEKI subsidie aanvragen tot en met 9 januari 2024. Voor deze openstelling is een budget van € 138 miljoen beschikbaar gesteld.

Benut uw subsidiekansen optimaal

Heeft u subsidie nodig voor uw groene investeringen? Vraag de VEKI subsidie aan! Onze specialisten informeren u over de mogelijkheden en ondersteunen u graag bij het hele aanvraagproces. Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek via info@hezelburcht.com of bel direct naar 088 495 20 00.

Neem contact op
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Contact

Neem voor meer informatie contact op met onze specialisten:

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00