Green Deal subsidies in grote lijnen bekend

De Europese Unie heeft als doel om klimaatneutraal te zijn tegen 2050. Om dit ambitieuze doel te bereiken heeft de Europese Commissie (EC) de ‘European Green Deal’ gelanceerd. Dit initiatief – ook wel een routekaart genoemd – voert beleid uit, bepaalt richtlijnen en lanceert maatregelen. Binnen de Green Deal zit ook een pakket aan subsidieregelingen. De exacte voorwaarden en richtlijnen zijn nog niet bekend, maar vooralsnog richt dit pakket zich op de volgende elf gebieden.

De elf verschillende Green Deal onderdelen

Aanvragen van de eerste ronde Green Deal subsidie is mogelijk vanaf september 2020 tot en met januari 2021. Uw project moet passen binnen één van de volgende onderdelen:

De eerste acht thema’s zijn gericht op specifieke innovaties met een technologische en maatschappelijke impact. Deze zijn bedoeld om binnen relatief korte tijd duurzame veranderingen te weeg te brengen. De laatste drie thema’s zijn gefocust op het aansporen van veranderingen op grote schaal zoals internationale samenwerkingen en het aanmoedigen van de maatschappij tot duurzame keuzes.

Belangrijk: Deze thema’s zijn mogelijk nog aan verandering onderhevig. De EC zal nog een definitief besluit maken over de thema’s. Wij houden u op de hoogte over deze mogelijke veranderingen.

Meer weten over de Green Deal call?

Wilt u meer weten over de call of over de specifieke thema’s? Neem contact met ons op voor meer informatie!

Onze specialisten hebben geruime jaren ervaring in en kennis van Europese subsidies en calls. Hezelburcht gelooft in het belang van duurzame initiatieven en ondersteunt u daarom graag bij het vinden van de juiste subsidie bij uw project. Samen kunnen we bijdragen aan een schone en duurzame wereld.

Spar met een specialist!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Meer informatie over het Green Deal initiatief of de mogelijkheden verkennen voor uw projectideeën? Neem contact op.

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00