Gemeenten & SDE+ subsidie | Zo groot mogelijke impact met beperkt budget

We besteden in onze nieuwsberichten geregeld aandacht aan oplossingen voor gemeenten om de klimaatdoelen te behalen. Inmiddels zijn er steeds meer succesvolle praktijkvoorbeelden beschikbaar, die laten zien dat gemeenten met een beperkt budget voor duurzaamheid een grote impact kunnen behalen!

Inspirerende casus | Gemeente Arnhem – SDE+ businesscases voor grootdakbezitters

Hezelburcht bedacht vanuit het samenwerkingsverband met IGS voor gemeente Arnhem een zeer pragmatische aanpak om ondernemers met een groot dak én grootverbruiksaansluiting te laten investeren in zonPV-installaties.

Aanpak

In totaal zijn zeventig grootdakbezitters geselecteerd en persoonlijk uitgenodigd voor een voorlichtingsbijeenkomst in Arnhem. Zij ontvingen tijdens deze bijeenkomst informatie over de werking van de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+) en wat deze subsidiekans voor hen kan betekenen. De ondernemers kregen vervolgens maatwerkgesprekken aangeboden op eigen locaties. Hierin presenteerden onze specialisten een op maat gemaakte businesscase voor de gewenste zonPv-investering, welke in veel gevallen een terugverdientijd op de investering liet zien van zes à zeven jaar.

Impact voor gemeente Arnhem

In totaal hebben er 22 maatwerkgesprekken plaatsgevonden binnen twee weken, die tot maar liefst zeven concrete SDE+-aanvragen hebben geleid. Daarnaast worden er momenteel diverse businesscases voorbereid voor subsidieaanvragen binnen het voorjaarstijdvak van 2019.

De gemeentelijk investering bedraagt een dagdeel voor de informatiebijeenkomst en drie uur per businesscase. Met zo een beperkt ‘zetje’ wordt al direct een flinke impact bereikt. De sleutel tot succes is een goede voorselectie van bedrijven (groot dak, groot verbruik) en het bieden van snel en krachtig maatwerk door een subsidiespecialist. Deze zorgt met een uitgekiende indieningsstrategie voor een zo goed mogelijke businesscase en verzorgt tevens de indiening van de aanvraag en alle bijbehorende processen. Maatwerk mét kennis en ontzorging van de ondernemer. Op deze manier wordt met een kleine inspanning en tegen zeer beperkte gemeentelijke kosten een snelle en flinke stap gezet naar het bereiken van gemeentelijke klimaatdoelen.

Meer informatie?

Bent u ook geïnteresseerd in onze pragmatische aanpak om uw gemeentelijke klimaatdoelen te behalen? Een grote impact creëren met een kleine investering? Neem voor meer informatie contact op met onze specialisten Reinier Bos of Arjen Bakker of benader ons via de onderstaande button.

Neem contact op

contact

Meer informatie over de mogelijkheden voor uw gemeente? Neem contact op!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00