Extra subsidie voor investeringen in warmtepompen met ISDE in 2022

Het kabinet ziet een belangrijke rol voor (hybride) warmtepomp om op langere termijn grote stappen te zetten in de verduurzaming. Daarom wil de overheid de aanschaf van een warmtepomp haalbaarder en betaalbaarder maken voor huiseigenaren, VvE’s en zakelijke gebruikers. Om dit te stimuleren en faciliteren zal het in 2022 extra aantrekkelijk worden om de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE) aan te vragen. Het subsidiepercentage wordt namelijk omhoog geschroefd zodat u nog meer subsidie kunt krijgen voor (hybride) warmtepompen.

Het subsidiepercentage gaat omhoog

De staatsecretaris heeft besloten om het subsidiepercentage van de aanschafprijs voor de komende drie jaar te verhogen van 20% naar 30% vanaf 2022. Deze verghoging kan u al gauw enkele duizenden euro’s extra subsidie opleveren voor het dekken van de totale investeringskosten. Om deze verhoging mogelijk te maken wordt ook het ISDE-budget de komende drie jaar (2022 – 2024) verhoogd met in totaal € 282 miljoen. De benodigde middelen zijn al gereserveerd in de begroting van 2022, maar moeten eerst nog goedgekeurd worden door de Eerste en Tweede Kamer.

Wat is de ISDE ook alweer?

U kunt gebruik maken van deze regeling om bestaande gebouwen te verduurzamen met onder andere warmtepompen, zonnepanelen en aansluitingen op het warmtenet. Daarnaast is de ISDE erg toegankelijk; u kunt een aanvraag indienen als u een woningeigenaar bent, maar ook namens zakelijke gebruikers (bijvoorbeeld overheden, verenigingen of bedrijven) of fabrikanten, importeurs of leveranciers.

Vrijblijvend advies

Onze specialisten staan u graag te woord over de mogelijkheden van de ISDE voor uw projectidee. Laat uw gegevens achter via het onderstaande formulier of bel ons direct op 088 495 20 00 om de mogelijkheden te bespreken!

Investeren in warmtepompen? Neem contact op

Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE)
Gerelateerde subsidie Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE)
Wilt u als organisatie van het gas af? De CV-ketel eruit? Gaat u investeren in een duurzame manier v...Lees verder

contact

Heeft u vragen over de ISDE en deze ontwikkeling? Neem gerust contact op voor meer informatie:

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00