EIC Accelerator tot 19 oktober open voor aanvragen

De European Innovation Council (EIC) Accelerator is gericht op zeer innovatieve mkb’ers. Met deze regeling krijgt u ondersteuning bij het opschalen en naar de internationale markt brengen van een nieuw product, proces of dienst. De laatste deadline van 2023 voor het indienen van volledige voorstellen zou oorspronkelijk op 4 oktober vallen. Deze is gewijzigd naar 19 oktober 2023. Het gaat hierbij om fase 2 van het aanvraagproces. Dit uitstel is bedoeld om aanvragers extra tijd te geven voor het afronden van volledige voorstellen.

Wie komt in aanmerking voor subsidie?

Start-ups, spin-outs, mkb’ers en individuen uit EU lidstaten of derde landen die een start-up/ mkb-onderneming willen beginnen en ambitie hebben om deze op te schalen komen in aanmerking voor subsidie. Binnen de EIC zijn er drie programma’s beschikbaar:

EIC Accelerator is opgesplitst in twee oproepen:

  • EIC Accelerator Open
  • EIC Accelerator Challenges

Bekijk hier voor welk programma u in aanmerking kan komen.

EIC Accelerator aanvragen in 2023

In totaal zijn er dit jaar vier deadlines, waarvan er al drie gesloten zijn. De laatste deadline voor 2023 zou oorspronkelijk 4 oktober plaatsvinden. Deze is opgeschoven naar 19 oktober 2023, om aanvragers extra tijd te geven voor het indienen van hun volledige aanvragen. In totaal is er ruim € 1 miljard aan budget beschikbaar voor EIC Accelerator. Dit budget is verdeeld over de twee programma’s:

  • Open: € 613 miljoen
  • Challenges: € 524 miljoen

Het aanvraagproces bestaat uit 2 fasen. Bij fase 1 dient u een korte aanvraag in. Als uw korte aanvraag is goedgekeurd, komt u bij fase 2 uit: u dient hier het volledige voorstel in. In 2023 kunt u alleen nog uw volledige voorstel indienen voor fase 2 van de laatste openstelling (uiterlijk 19 oktober).

Hezelburcht biedt ondersteuning

Kunt u hulp gebruiken met het indienen van uw volledige voorstel? Onze specialisten hebben veel kennis en de juiste achtergrond om u hier mee op weg te helpen. Ze staan u graag te woord. Neem contact op via info@hezelburcht.com of 088 495 20 00.

Neem contact op
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Contact

Wilt u meer weten over deze subsidiekans? Neem contact op met onze specialisten:

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00