Eerste Kamer stemt in met subsidieregeling Nationaal Groeifonds

De Eerste Kamer heeft op 21 juni 2022 ingestemd met een tijdelijke wet die vorm moet gaan geven aan het Nationaal Groeifonds als begrotingsfonds. Daarnaast vormt de wet ook de grondslag voor een subsidieregeling. Deze regeling maakt het mogelijk voor bedrijven, kennisinstellingen en andere organisaties om in de derde ronde rechtstreeks een voorstel in te dienen. Lees hier wat er tot dusver bekend is over de subsidieregeling:

Voor wie?

De subsidieregeling is interessant voor bedrijven, kennis- en onderwijsinstellingen, overheden, maatschappelijke organisaties en andere partijen. Zij krijgen de mogelijkheid om via deze regeling rechtstreeks een voorstel in te dienen voor de derde ronde van het Nationaal Groeifonds in 2023.

Waar moet uw Nationaal Groeifonds voorstel aan voldoen?

Uw voorstel moet aan dezelfde hoge eisen voldoen als die werden gesteld in de voorgaande rondes. Dit houdt in dat u een voorstel indient voor grootschalige investeringsprojecten en programma’s met een minimum subsidieomvang van € 30 miljoen per voorstel. Het omvat een investering op de terreinen van Kennisontwikkeling en/of Onderzoek, ontwikkeling en innovatie. Daarnaast wordt gelet op het duurzaam verdienvermogen, de strategische onderbouwing van het voorstel, de uitvoerbaarheid van het plan en de samenwerking en governance.

Wilt u in een vroegtijdig stadium een Quick Scan laten uitvoeren om zo de kansrijkheid van uw voorstel in kaart te brengen? Dat kan via RVO.

Wanneer kunt u subsidie aanvragen?

De derde ronde van het Nationaal Groeifonds is vanaf 1 januari 2023 tot en met 3 februari 2023 geopend. Voor meer informatie over deze ronde kunt u dit artikel raadplegen.

Hezelburcht biedt advies en ondersteuning bij het Nationaal Groeifonds

Omdat er aardig wat komt kijken bij de voorbereidingen en de daadwerkelijke aanvraagprocedure raden wij u aan zo snel mogelijk contact op te nemen met de specialisten van Hezelburcht. Zij ondersteunen u graag van begin tot eind, waarvan ook bij het indienen van het projectidee bij de Quick Scan van RVO. Zo krijgt u een goed beeld van de kansrijkheid van uw voorstel.

Spar met een specialist
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Nationaal Groeifonds
Gerelateerde subsidie Nationaal Groeifonds
Met het Nationaal Groeifonds investeert het kabinet tussen 2021 en 2025 € 20 miljard in projecten ...Lees verder

contact

Wilt u graag meer te weten komen over de subsidiemogelijkheden van het Nationaal Groeifonds? Neem contact met ons op:

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00