Dit jaar € 600 miljoen beschikbaar binnen het Volkshuisvestingsfonds (VHF) voor gemeenten

De Rijksoverheid heeft aangekondigd in 2023 opnieuw budget beschikbaar te stellen binnen het Volkshuisvestingsfonds om gemeenten te ondersteunen bij de aanpak van kwetsbare gebieden. Naar verwachting kunnen gemeenten hiervoor aankomende zomer een aanvraag indienen. Binnen het Volkshuisvestingsfonds (VHF) is dit jaar € 600 miljoen beschikbaar om de leefbaarheid en veiligheid te verbeteren in gebieden waar dit nodig is.

Volkshuisvestingsfonds voor herstructurering woningvoorraad

Het nieuwe budget voor het Volkshuisvestingsfonds komt voort uit de druk op leefbaarheid en veiligheid die in een aantal Nederlandse gebieden speelt. De middelen kunnen door gemeenten ingezet worden om de woningvoorraden te herstructureren. Hierbij is het doel voornamelijk te investeren in het slechtste deel van de (particuliere) woningvoorraad en deze toekomstbestendig te maken door vervangende nieuwbouw en/of het transformeren hiervan.

Gemeenten kunnen deze zomer aanvragen

De regeling volgt op een eerdere openstelling van het Volkshuisvestingsfonds in 2021 en de contouren van de regeling blijven nagenoeg gelijk. Wel wordt aanvragen simpeler en wordt het minimumaantal te herstructureren woningen lager. Er wordt prioriteit gegeven aan de gebieden die het meest onder druk staan maar alle gemeentes zijn welkom om een aanvraag in te dienen. De regeling wordt in het voorjaar van 2023 opengesteld voor consultatie en naar verwachting volgt in de zomer de officiële openstelling. Hierover houden we u op de hoogte.

Ondersteuning bij het aanvragen

Wilt u meer weten over het Volkshuisvestingsfonds of zoekt u ondersteuning bij het aanvragen? Ons team van specialisten kijkt graag met u mee! Neem contact op voor meer informatie.

Neem contact op
Of bel direct naar: 088 495 20 00

 

Contact

Meer weten over het Volkshuisvestingsfonds? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00